Gemeente Lingewaard


Openbare vergadering gemeenteraad

De gemeenteraad komt donderdag 10 juni bijeen voor een openbare vergadering in Zalencentrum De Valom te Huissen. Aanvang: 19.30 uur.

De vergadering begint met een rondvraag. Raadsleden kunnen vanaf 19.30 uur, gedurende 30 minuten aan burgemeester en wethouders vragen stellen. De rondvraag is bij uitstek dé plaats voor raadsleden om met de burgemeester en/of de wethouders van gedachten te wisselen over actuele politieke en/of bestuurlijke zaken. Daarnaast komt deze rondvraag de herkenbaarheid van de controlerende taak van de raad ten goede. Na afloop van de rondvraag volgt de eigenlijke raadsvergadering, waarin de raad vergadert over de hen voorgelegde raadsvoorstellen.

Belangstellende burgers kunnen de vergaderingen bijwonen en hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van het spreekrecht. Een verzoek om gebruik te mogen maken van het spreekrecht, dient tevoren bij de raadsgriffie (telefoonnummer (026) 326 04 61) te worden neergelegd.

De agenda en de onderliggende voorstellen liggen ter inzage in de informatiehoeken in de gemeentekantoren en in de service-informatiepunten in de bibliotheken in Angeren, Gendt en Doornenburg en dorpshuis De Tichel in Haalderen. U kunt ze tevens vanaf de maandag voorafgaand aan de vergadering raadplegen via deze link.

(Geplaatst: 1 juni 2010)