Waterschap Dommel

Sint-Oedenrode

10 juni open avond zuivering Sint-Oedenrode

Op 10 juni is het zover; de vernieuwde rioolwaterzuivering aan de Boskantseweg 76 in Sint-Oedenrode wordt officieel geopend door watergraaf Peter Glas, Peter Maas burgemeester van de gemeente Sint-Oedenrode, Ruud Severijns burgemeester van de gemeente Oirschot en Paul Gondrie wethouder van de gemeente Best. Op 10 juni is er ook vanaf 19.00 - 21.30 uur een open avond. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Open avond

10 juni 2010 is een speciale dag. In de middag wordt de zuivering voor zo'n 150 genodigden op eigentijdse wijze geopend. Waterschap De Dommel stelt de zuivering 10 juni 2010 vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur ook graag open voor alle inwoners en geïnteresseerden. Er worden onder andere rondleidingen geven, bezoekers kunnen vragen stellen en de speciaal gemaakte film over de zuivering wordt getoond.

Twee projecten in een

Het zal veel mensen niet ontgaan zijn dat er de laatste drie jaar flink gewerkt is aan de rioolwaterzuivering in Sint-Oedenrode. Hier wordt het afvalwater gezuiverd van de gemeenten Sint-Oedenrode, Best en Oirschot. Niet alleen de zuivering werd onder handen genomen, ook de 6 kilometer lange leiding tussen Best en Sint-Oedenrode is vernieuwd. De verbouwing van de zuivering was nodig omdat deze de steeds grotere aanvoer van afvalwater niet meer kon verwerken. Vooral in de gemeente Best is het inwonersaantal de laatste jaren gestegen. Dit zorgt voor meer afvalwater. Daarvoor was een grotere leiding en zuivering nodig. Verder zijn de milieueisen de laatste jaren aangescherpt. Dit samen maakte een uitbreiding aan de rioolwaterzuivering noodzakelijk. De vernieuwde zuivering kan nu twee maal zoveel afvalwater zuiveren en is daarmee klaar voor nu én de toekomst. De zuivering is omringd door water en prachtige natuur. Het terrein is letterlijk `zichtbaar' geworden.

Enthousiaste kids

Waterschap De Dommel zorgt voor schoon, voldoende en veilig water. Naast deze kerntaak vinden we educatie erg belangrijk. Kinderen zijn immers onze toekomst. Daarom is bij dit project nauw samengewerkt met 49 kinderen van basisschool Dommelrode. De kinderen zijn gedurende 3 jaar opgeleid tot echte waterambassadeurs. Zij geven tijdens de officiële opening een rondleiding aan de genodigde gasten. Twee kinderen, Laura van Capelleveen en Martijn van der Vleuten spelen zelfs, samen met watergraaf Peter Glas, een hoofdrol in een speciaal gemaakte film. Deze film wordt tijdens de opening en open avond getoond.