Dienstenbond CNV

Nieuws

8 juni 2010

Principeakkoord Omroepbreed Sociaal Plan

Na langdurige, en soms moeizame, onderhandelingen heeft CNV Media samen met haar collega bonden onlangs een principeakkoord bereikt over een Sociaal Plan voor de Landelijke Publieke Omroepen. Nu is het woord aan u: bij deze leggen wij het principe akkoord ter schriftelijke raadpleging aan u voor.

Hoofdpunten
o Het Sociaal Plan (SP) heeft een looptijd van ruim drie jaar: van 1 juni 2010 tot en met 30 juni 2013. In voorkomende gevallen kunnen in het SP opgenomen regelingen langer doorwerken.
o Boventallige werknemers krijgen beschikking over een persoonsgebonden budget van 5000 euro voor bemiddeling en/of scholing. Hierbij kan worden gekozen uit meerdere outplacement bureaus. o Kosten voor juridische bijstand worden vergoed tot aan een maximum van 1000 euro.
o De zoektermijn bedraagt ten minste 5 maanden (inclusief 2 maanden opzegtermijn).
o Artikel 11 voorziet in een `vrijwillige vertrekregeling' (plaatsmakersregeling).
o De vertrekregeling (artikel 8) omvat de volgende elementen: o De regeling is gebaseerd op de zogeheten oude kantonrechters-formule, met correctiefactor 1 (neutraal).
o Waar de enkele toepassing van deze regeling voor individuele werknemers leidt tot een onbillijke situatie kan een additionele vergoeding worden toegekend. Hiervoor kan een beroep worden gedaan op de hardheidsclausule. Voor de toepassing hiervan is een budget van in ieder geval 150.000 euro gereserveerd. (Zie artikel 4.)

CNV Media is van mening dat er een goed resultaat is bereikt. Wij leggen het principe akkoord dan ook met een positief advies aan u voor. Graag horen wij voor 23 juni aanstaande uw mening over het bereikte akkoord. Dat kan door middel van het meegestuurde reactieformulier, of per fax of email.

Ledenbijeenkomsten
Het kan zijn dat u vragen en/of opmerkingen heeft over het bereikte akkoord. Daarom organiseren de betrokken vakbonden ledenbijeenkomsten. U bent van harte welkom op:

donderdag 10 juni, vanaf 13:30, vergaderzaal 7b in het VARA/NPS gebouw, Mediapark, Hilversum
dinsdag 15 juni, vanaf 19:00, NET3-zaal, Mediapark, Hilversum

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.