Gemeente Enschede

Het Grijze Huis bruist van de activiteiten

Op donderdag 10 juni van 13.30-14.15 uur verzorgt de Nationale Reisopera een optreden in Het Grijze Huis aan de Stephensonstraat 1 in Velve-Lindenhof. Het optreden is een onderdeel van de muzikale tocht die de Nationale Reisopera donderdagmiddag door de wijk maakt. Ook op andere dagen zijn er volop activiteiten in het Grijze Huis.

Naast het optreden van de Nationale Reisopera, start donderdag 10 juni de expositie `Volksbuurtwraak en doemscenario's' van Linzi Lemmens. De expositie loopt tot en met zondag 13 juni. Vrijdagavond 11 juni om 20.00 uur praten Jules Pieters (hoogleraar Toegepaste psychologie UT), architect Paul van der Jeugd, huisschilder Gert Jan de Vries en de Enschedese componist Jan Bijkerk over de betekenis van de kleur grijs. Zaterdag 12 juni wordt de dag van de grijstoon gehouden in het kunsthuis. Deze wordt opgeluisterd door een geluidscompositie van componist Jan Bijkerk.
Op zondag 13 juni is geluidskunstenaar Wessel Westerveld (Der Wexel) te gast in het huis met zijn project `Noise'.

Meer informatie over het kunstproject `Het Grijze Huis' en het programma is te vinden op www.hetgrijzehuis.com. Alle activiteiten zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Het kunstproject Het Grijze Huis is onderdeel van het project Velve-Lindenhof, waarbij de gemeente Enschede en corporaties Ons Huis, De Woonplaats en Domijn samenwerken aan een grootschalige herstructurering van deze Enschedese wijk.
Meer informatie over Het Grijze Huis en het programma is te vinden op www.hetgrijzehuis.com.