Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.00 uur

Utrecht, 10-06-2010

Tweeling

MAARSSEN Een automobilist die geen rijbewijs had, dacht daar in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 juni mee weg te komen door de naam van zijn tweelingbroer te noemen, die wel een rijbewijs had.

Rond 01.00 uur controleerden agenten een automobilist op Bisonspoor. Uit de blaastest bleek dat hij te veel gedronken had en de agenten hielden hem aan. Hij gaf zijn naam op, maar bij onderzoek bleek dat hij niet zijn eigen naam, maar die van zijn tweelingbroer had opgegeven. De
29-jarige Maarssenaar bleek zelf niet in het bezit van een rijbewijs te zijn, maar zijn tweelingbroer wel. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 290 ug/l, ruim drie keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, opgeven van een valse naam en rijden onder invloed van alcohol.

Agressieve motorrijder

WOERDEN Een motorrijder mishandelde op woensdagmiddag 9 juni een voetganger.

Rond 12.15 uur liep een 15-jarige jongen uit Vleuten over de Gebroeders Grimmkade. Hij wilde daar de straat oversteken naar een bruggetje. Op dat moment, reed een motorrijder vrij hard voorbij. Mogelijk dat de motorrijder schrok van de bijna overstekende jongen, want hij stopte en riep iets naar de jongen. Door de helm van de motorrijder, verstond de jongen hem niet. De motorrijder liep vervolgens op hem af. Hij gaf de jongen een trap vol in het kruis, waardoor het slachtoffer in elkaar zakte. De motorrijder stapte op de motor en reed weg.

Het slachtoffer is naar de woning van zijn vriendin gelopen en deed later aangifte bij de politie. Hij had veel pijnklachten.

De motorrijder is een blanke man, 1.85-1.90 meter en zijn handen zaten onder de schaafwonden en putjes. Hij droeg een zwart lederen motorpak en zwarte schoenen van het merk Pantofola Doro. Hij reed op een groene Kawasaki Ninja en had een zwarte helm met een spiegelvizier op.

Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Wisseltruc

MAARSSEN Een medewerkster van een winkel werd op woensdag 9 juni het slachtoffer van een wisseltruc.

In de middag werd een medewerkster van een winkel aan de Diependaalsedijk aangesproken door een vrouw die enkele bankbiljetten wilde wisselen voor een biljet van 50 euro. De medewerkster deed dat, waarna de vrouw wegliep. Vrijwel direct kwam de vrouw terug en zei dat de medewerkster zich had vergist en haar tien euro in plaats van 50 euro had gegeven. De vrouw was zo overtuigend, dat de medewerkster het
10 eurobiljet terugnam en opnieuw een 50 eurobiljet gaf.

Het zat de medewerkster toch niet lekker en zij bekeek de bewakingsbeelden. Daarop was te zien dat de vrouw vlug het eerste gegeven 50 eurobiljet verwisselde voor één van 10 en toen verhaal ging halen bij de caissière.

De verdachte was een vrouw met een lichtgetinte huidskleur, ± 1.60 meter en zij had twee gouden tanden. Aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.