Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Capgemini beste ICT-consultant

AMSTERDAM, 10 juni 2010 - Capgemini is volgens Nederlandse managers op het gebied van consultancy het beste ICT-bedrijf van Nederland.

Dit is de belangrijkste uitkomst van een onderzoek van online onderzoeksbureau MWM2 onder ruim 600 managers in opdracht van het blad Management Team.

Tien categorieën
De deelnemende managers konden in het onderzoek partijen aanbevelen in tien vakgebieden. Daarbij konden zij tevens aangeven waarin de partijen specifiek uitblinken en daarbij konden zij kiezen uit het oplossen van klachten, flexibiliteit, tijdsplanning, budgetbewaking, prijs/kwaliteitverhouding en inhoudelijke kennis. Dit leverde opvallende resultaten op. Zo kreeg Dell 60 stemmen in de categorie Kantoorautomatisering, 50 stemmers roemde de prijs-kwaliteitverhouding. En Microsoft, winnaar in het vakgebied Pakketsoftware, kreeg 142 stemmen in deze categorie, 80 maal werd de inhoudelijke kennis geroemd.

Beste consultant
Capgemini werd door 49 managers genoemd als beste consultant. Vooral op het gebied van 'flexibiliteit' en 'inhoudelijke kennis' scoort Capgemini hoog. Nummer 2 Atos Origin kreeg 38 stemmen in dit vakgebied. Overigens waren deze twee bedrijven beide in twee van de tien vakgebieden de beste: Capgemini werd tevens gezien als beste bedrijf op het gebied van Maatwerksoftware, Atos Origin is de nummer 1 in Outsourcing en Detachering (samen met Sogeti). HP pakte ook twee keer 'goud': op het gebied van Beheer en Onderhoud en Kantoorautomatisering.

Verder is Microsoft zoals vermeld volgens de Nederlandse managers de beste leverancier van Pakketsoftware, Vodafone is dat op het gebied van communicatie, McAfee het beste securitybedrijf en is Xs4all de beste internetpartij.

De gehele uitslag van het ICT-onderzoek kunt u teruglezen in de MT ICT, een speciale uitgave van Management Team, die op 11 juni 2010 in een oplage van 50.000 exemplaren verschijnt. Management Team is een uitgave van MT MediaGroep BV.




Ingezonden persbericht