Politie Drenthe

Donderdag 10 juni 2010

Provincie Drenthe, 10-06-2010

Centrumverbod uitgereikt
ASSEN De burgemeester van de gemeente Assen heeft een 19-jarige Assenaar een centrumverbod van 12 weken uitgereikt. Hij mag tot 28 augustus 2010 niet op vrijdag en zaterdagnacht in het centrum van Assen komen. De man veroorzaakte in de nacht van 8 op 9 april 2010 problemen in de binnenstad van Assen. Daarbij mishandelde hij een plaatsgenoot. Omdat hij eerder ook al problemen in het centrum had veroorzaakt kreeg hij toen een waarschuwing. Dat betekende dat hij zich binnen een jaar niet mocht misdragen. Vanaf november 2009 zijn er ongeveer 20 waarschuwingen uitgereikt. De Assenaar is de eerste die na een waarschuwing nu een centrumverbod krijgt.

Winkeldiefstal
BEILEN Een 42-jarige Assenaar werd woensdagmorgen betrapt bij een winkeldiefstal. De man nam bij een supermarkt aan de Ventweg Zuid een pakje shag weg en rekende niet af. Voorbij de kassa werd hij door personeel staande gehouden en overgedragen aan de politie. Omdat er sprake was van recidive en de man harddruggebruiker is, werd hij ingesloten en zal voorgeleid worden.

Alcomobilist

RODEN Een 40-jarige inwoonster van Roden werd woensdagavond bekeurd voor het rijden onder invloed. De vrouw reed over de Ceintuurbaan Noord toen ze gecontroleerd werd. Ze blies 430 ug/l.

EELDE In de nacht van woensdag op donderdag controleerde de politie op de Hoofdweg een 68-jarige man uit Groningen. Omdat er sprake was van alcoholgebruik en de man in verband met medische problemen niet in staat was om te blazen, werd een bloedproef genomen.

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag werd ook een bloedproef genomen van een 51-jarige Emmenaar. De man werd op de Ekselerbrink rijdende in zijn auto aangetroffen en gecontroleerd. Ook hij kon geen ademanalysetest voltooien.

Inbraak in tuinhuis

ASSEN Woensdag vond er overdag een inbraak plaats in een bij een woning staand tuinhuis aan de Molenstraat. Het slot werd vernield waarna een herenfiets werd ontvreemd.

Winkelinbraak

MEPPEL In de nacht van woensdag op donderdag vond er een inbraak plaats in een kledingzaak in de Woldstraat. Een ruit van de toegangsdeur werd vernield waarna de daders meerdere overhemden wegnamen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie zoekt aanrander
ASSEN De politie is op zoek naar de dader van een aanranding. Woensdagavond omstreeks 18.15 uur werd een 14-jarige meisje uit Assen, op het fietspad dat tussen de Elberstraat en supermarkt Poiesz ligt, aangesproken door een onbekende man. Hij vroeg haar de weg en tijdens het gesprek zette hij zijn voet op haar fiets en werd handtastelijk. Het meisje fietste hierna snel weg waarna de politie werd gebeld. De dader is een man van ongeveer 1.80 lang, leeftijd eind 30 jaar, getinte huidskleur, normaal postuur, vermoedelijk kaal, bruinzwarte ogen en heeft een slecht gebit waarbij een linkerbovenhoektand ontbreekt. De man sprak Nederlands met een Engels accent en sliste tijdens het praten. Hij droeg een zwarte broek met dunne witte verticale krijtstreep. De broek was iets te lang en was omgeslagen bij de pijpen. Verder droeg hij vermoedelijk zwarte Adidas schoenen. Hij maakte vermoedelijk gebruik van een bij de supermarkt geparkeerde grijs-zwarte scooter. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.