Politie Groningen

Politie zoekt getuigen schennispleger

Groningen, 10-06-2010 o De politie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over een schennispleger in het westelijk deel van de stad.

Drie meldingen

Bij de politie zijn afgelopen maand drie meldingen over een schennispleger binnengekomen.

* Op 18 mei om ongeveer 19.00 uur werd een vrouw op de K. de Vriezestraat geconfronteerd met een man met ontbloot onderlijf. De man stond enigszins in de bosjes.

* Op 21 mei rond 3.00 uur werd een vrouw op de Moesstraat geconfronteerd met een man in een zilver- of grijskleurige auto. De man komt naast de vrouw rijden en bevredigt zichzelf ondertussen.
* Op 31 mei is ook sprake van een schennispleger in een zilver- of grijskleurige auto. Dit keer op de Radijsstraat tussen 21.00 en 21.30 uur. Ditmaal was het kenteken van de auto gedeeltelijk afgeplakt.

Signalement

Het is nog onduidelijk of het steeds om dezelfde man gaat. Aangezien een dergelijk incident behoorlijk indruk maakt op een slachtoffer, is het vaak lastig om een signalement te herinneren. Op basis van de verklaringen gaat de politie op dit moment uit van het volgende signalement:

* Man met blanke huidskleur.

* Leeftijd: 20-25 jaar

* Lengte: 1.65-1.75 m.

* Verplaatst zich in kleine zilver- of grijskleurige auto (evt. met gedeeltelijk afgeplakt kenteken).

De slachtoffers zijn allemaal fietsende vrouwen tussen de 20 en 31 jaar.

Oproep

De politie vraagt ook eventuele andere vrouwen die onlangs geconfronteerd zijn met een schennispleger zich te melden. Ook mensen die denken meer te weten over de identiteit van de schennispleger(s) worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).