Politie Haaglanden

Persberichten 10 juni

Haaglanden, 10-06-2010

Autokraker én voetbalfan
Den Haag De politie is op zoek naar een autokraker met een voorliefde voor het Nederlands elftal. Het slachtoffer van de man meldde zich woensdagmiddag 9 juni bij het politiebureau. Uit de auto van de man - die geparkeerd stond aan de Pachtersdreef - waren een autoradio, een navigatiesysteem én een oranje voetbaltoeter. De politie heeft de aangifte van de man opgenomen.

Rijbewijs kwijt
Den Haag Een 22-jarige Zoetermeerse automobiliste moest woensdag 9 juni omstreeks half drie haar rijbewijs inleveren, toen zij tijdens een laserguncontrole met een snelheid van 106 kilometer per uur werd gesnapt op de Lozerlaan. Een 22-jarige man uit Haarlem reed even later met 104 kilometer per uur langs de controleplaats. Hij moest daarop ook zijn rijbewijs inleveren, maar was daartoe niet in staat: zijn rijbewijs bleek al ingevorderd wegens een eerdere overtreding. Omdat de man zich ook niet kon identificeren, werd hij man aangehouden. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Op de Lozerlaan is 50 kilometer per uur de maximumsnelheid.

Brandwonden na val in hete teer
Den Haag Een 6-jarig Haags jongetje en een 30-jarige Hagenaar liepen woensdag 8 juni om 15.20 uur brandwonden op toen zij in de hete teer vielen. De jongen was nieuwsgierig hoe de teermachine werkte die op het Copernicusplein aan het werk was. Een vriend van zijn vader, de 30-jarige Hagenaar, nam de jongen op zijn arm en klom met toestemming in de machine. Samen namen zij een kijkje. Bij het afstappen ging de man door zijn enkel en viel samen met het jongetje op de grond in de hete teer. Omstanders zetten de twee gewonden meteen onder de kraan om te koelen. Ambulancepersoneel bracht vervolgens de man en het jongetje met verbrandingen naar het ziekenhuis. Het jongetje liep lichte verbrandingen op en kon na behandeling weer naar huis. De man moet voor behandeling van zijn tweedegraads verbrandingen naar het brandwondenziekenhuis in Beverwijk.

Controleur mishandeld
Den Haag Een 15-jarige jongen belandde woensdag 9 juni om om 18.00 uur aan het politiebureau. De jongen werd in de Tramtunnel betrapt op zwartrijden. Hierbij zou de jongen de controleur hebben geschopt en gebeten. De politie onderzoekt de zaak en heeft onder andere beelden uit de tram opgevraagd.

Verdachten diefstal fietsen aangehouden
Den Haag Politieagenten hielden woensdag 9 juni om 21.30 uur twee Hagenaars (33 en 47 jaar) aan op verdenking van diefstal van een fiets. Politieagenten die in burger over straat surveilleerden, zagen de twee mannen lopen. Zij vonden dat de mannen zich verdacht gedroegen en besloten het duo te observeren. Dat bleek niet voor niets. De mannen namen de fiets mee en gingen een woning aan de Bilderdijkstraat in. De agenten liepen de mannen achterna en hielden ze aan. De politie onderzoekt of de fiets van diefstal afkomstig was.

Duur topje
Den Haag Twee vrouwen (18 en 19 jaar) uit Den Haag liepen woensdag 9 juni om 15.30 uur in een winkel aan de Grote Markstraat tegen de lamp. Bedrijfsbeveiligers betrapten het duo toen zij een fles shampoo zonder te betalen meenamen. Dat bleek niet het enige te zijn. De dames hadden diverse bikinitopjes in hun zakken zitten die ze ook zonder te betalen hadden meegnomen. Zij kregen een bekeuring van 310 euro en moesten de topjes afstaan.

Meisje zwaargewond bij ongeval
Leidschendam - Een 15-jarig meisje uit Leidschendam raakte woensdag 9 juni om 09.30 uur zwaargewond bij een aanrijding op de kruising van de Noordsingel met de Prinsensingel. Zij werd geschept door een 22-jarige Hagenaar. Hij schepte het meisje, dat op haar fiets ook de kruising opreed. Vanwege haar letsel, kwam de traumahelikopter naar de plaats van het ongeval. Vervolgens werd de ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. De verkeerspolitie onderzoekt het ongeval.

Auto en snorfietser botsen
Delft - Een 44-jarige man uit Delft botste woensdag 9 juni om 18.50 uur op de Julianalaan tegen een 17-jarige snorfietser uit Delft. De 17-jarige werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, omdat hij letsel aan zijn been had. Hij moest ter observatie daar een nacht blijven. De politie onderzoekt de aanleiding van het ongeval.

Niet in orde
Delft - Agenten schreven woensdag 9 juni om 11.40 uur een reeks boetes uit aan een 18-jarige Hagenaar. Zij zagen hem op het trottoir op een bromfiets rijden en hielden hem staande. Bij controle bleek dat het kentekenbewijs van de bromfiets waar hij op reed, was ingevorderd. De bromfiets vertoonde de nodige mankementen. Zo zaten er gladde banden op, staken scherpe delen uit, de uitlaat was niet gasdicht en de kilometerteller was defect.

Onder schot vanuit schoolbus
Zoetermeer Een fietser belde woensdag 9 juni 15.30 uur de politie nadat er op de Hugo de Grootlaan vanuit een schoolbusje een vuurwapen op hem was gericht. De politie kon de bus op de Oostweg achterhalen en laten stoppen. In de bus troffen zij acht kinderen en de chauffeur. Een van de kinderen, een 13-jarige jongen, had een zwart vuurwapen op schoot. Het wapen bleek nep, maar dat was niet te zien. De chauffeur begreep de commotie niet. Volgens hem lag het wapen al tijden in het dashboardkastje van de bus en behoorde het toe aan een andere chauffeur. Deze man is op vakantie, maar zal worden gehoord zodra hij daarvan is teruggekeerd.