Politie Groningen

Donderdag 10 juni 2010

Provincie Groningen, 10-06-2010

Auto-inbreker aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagochtend een 25-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. Een 18-jarige man uit Burgum was in de Folkingestraat in Groningen bezig met schilderwerkzaamheden en had zicht op zijn geparkeerde auto. Op enig moment ging de Stadjer de auto binnen en nam daaruit een jas weg. Hij rende er vervolgens vandoor. De eigenaar van de auto vond zijn jas verderop terug, maar miste een aantal goederen uit zijn jas. Even later ging dezelfde man opnieuw een auto binnen. De eigenaar van deze auto wist de man aan te houden en over te dragen aan de politie. Bij fouillering van de verdachte werden de goederen uit de jas aangetroffen. De goederen zijn teruggegaan naar de rechtmatige eigenaar. De verdachte mocht na verhoor het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie rolt hennepkwekerij op

SIDDEBUREN In een schuur aan de Oudeweg in Siddeburen is woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof na een anonieme tip ruim 600 planten en een hoeveelheid gedroogde toppen aan in drie verschillende ruimtes. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De elektriciteit werd langs de meter afgetapt. De 40-jarige bewoner is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Man gewond na val van steiger

BAFLO Een 48-jarige man uit Leek is woensdagmiddag gewond geraakt. De man was in de Heerestraat in Baflo aan het werk op een steiger, toen hij uitgleed en naar beneden viel. Zowel de ambulance als de traumahelikopter zijn naar de plek des onheils gesneld. Uiteindelijk is de man met letsel aan zijn ribben per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de arbeidsinspectie geïnformeerd.

Snorfietsster gewond na remactie

GRONINGEN Een 22-jarige snorfietsster uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over de Zonnelaan in haar woonplaats. Toen zij remde voor spelende kinderen op het fietspad, kwam zij ten val en belandde met haar hoofd op straat. De vrouw is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Containercontrole

VEENDAM De politie heeft woensdag op het terrein van het Rail Service Center in Veendam een containercontrole gehouden. In gezamenlijkheid met de douane werd met een speciaal scanapparaat de inhoud van containers en vrachtwagens gecontroleerd. Dit apparaat werd voor het eerst in de provincie Groningen ingezet. Het principe is vergelijkbaar met de controle van handbagage op een vliegveld. Zonder de containers te openen kan bekeken worden of de inhoud op papier wel overeen komt met de inhoud in werkelijkheid. Er zijn geen overtredingen geconstateerd. De verwachting is dat in de toekomst vaker dergelijke controles worden uitgevoerd.

Snorscooter rijdt door na aanrijding

GRONINGEN Een 57-jarige man uit Groningen is maandagmiddag omstreeks 13:10 uur in zijn woonplaats door een verkeersongeval gewond geraakt. De fietser reed op het fietspad van de Hereweg in de richting van het Verlengde Hereweg. Vlak voor het viaduct werd hij ingehaald door een bestuurder van een snorscooter. Beiden raakten elkaar waarbij de fietser ten val kwam. De snorscooter reed hierna met hoge snelheid door en liet het slachtoffer achter met handletsel en spierkneuzingen. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Het zou volgens getuigen gaan om een rood kleurige snorscooter met twee blanke jongens. De passagier had kort donkerblond haar. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Zij wil graag spreken met de bestuurder van de snorscooter en zijn passagier of met personen die getuige zijn geweest. Zij kunnen zich melden bij de Regiopolitie Groningen, via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Winkeldieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond twee winkeldieven (35 en 42 jaar) uit Ter Apel aangehouden. Het duo wilde hun slag slaan in een warenhuis op de Grote Markt in Groningen. De winkeldieven probeerden een tas met kleding mee te nemen zonder te betalen. Zij werden tegen gehouden door de beveiliging. De verdachten gingen er rennend vandoor maar konden al snel worden aangehouden. Dienders troffen in de tas ongeveer elf kledingstukken aan, waaronder een leren jas. De gestolen kleding is in beslaggenomen. De 35-jarige verdachte had ook nog een boete openstaan. De winkeldieven zijn voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Woensdagmiddag liepen in hetzelfde warenhuis ook twee minderjarige meisjes (13 en 14 jaar) uit Eenrum en Winsum tegen de lamp. De bedrijfsbeveiliging betrapte beide meisjes bij het stelen van leren riemen. Na onderzoek in de tassen van de meisjes, troffen dienders andere gestolen kledingstukken aan, die afkomstig waren uit diverse winkels in de binnenstad in Groningen. Zij moesten mee naar het politiebureau. De gestolen spullen werden in beslaggenomen. Na verhoor werden beide dievegges overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Drugsdealer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor het bezit van harddrugs. Agenten zagen de Stadjer, een bekende van de politie, op de Noorderhaven lopen. Hij was in het gezelschap van gebruikers van verdovende middelen. Bij controle bleek dat de 31-jarige verdachte een hoeveelheid XTC-pillen bij zich had. De dealer moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De harddrugs werden in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vader bedreigt zoon met honkbalknuppel

MUSSELKANAAL De politie heeft woensdagavond een 46-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een bedreiging bij een woning in de Anjerstraat in Musselkanaal. Bij onderzoek bleek dat de verdachte zijn 20-jarige zoon bij een ruzie met een honkbalknuppel had bedreigd. De oorzaak van de ruzie is onbekend. De vader moest voor verder onderzoek mee naar het politiebureau en is ingesloten. De honkbalknuppel werd in de auto van de verdachte aangetroffen. De politie onderzoekt het voorval.

Jongen slachtoffer van beroving

GRONINGEN Een 15-jarige jongen uit Schildwolde is woensdagmiddag rond 15:00 uur het slachtoffer geworden van een beroving. Het slachtoffer stond op de hoek van de Nieuweweg met het Damsterdiep. Hij werd door nog twee onbekende jongens aangesproken. Het duo vroeg of de 15-jarige geld kon wisselen. Toen hij dat niet wilde dreigde één van de overvallers hem neer te steken. Het slachtoffer werd hierna van zijn geld beroofd. De onbekende daders zijn weggefietst en zijn nog voortvluchtig. De politie heeft van het slachtoffer direct een aangifte opgenomen. Het roofcoördinatieteam van de politie stelt een onderzoek in.

Beschonken bromfietser aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagnacht een 49-jarige man uit Winschoten aangehouden. Op de Bosstraat in Winschoten zagen agenten dat de man op een bromscooter reed. Bij een controle moest hij een alcoholtest doen. Het bleek dat hij had gedronken. Op het politiebureau wees een ademanalyse uit dat de bromfietser ruim 1,0 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Ook bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 9 juni op diverse plaatsen op snelheid.


- Menterwolde, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 3272, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 382, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Wehe Den Hoorn, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 807, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Visvliet, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1294, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1463, aantal overtredingen: 433, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.