KNHS

Joyce Heutink voert klassement Lichte tour aan
10 juni 2010

De Steeg (KNHS) In De Steeg werd woensdagavond het eerste onderdeel van het KNHS kampioenschap in de Lichte tour verreden. Deze eerste slag werd gewonnen door Joyce Heuitink (Arnhem) met haar aansprekende hengst Wup. Heuitink werd op de hielen gezeten door Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) die haar Bloms Vontango presenteerde.

Beide amazones lieten een zeer goede verrichting zien en scoorde fraaie percentages. Joyce Heuitink kreeg met haar bij het NRPS goedgekeurde hengst een score van 74.122 toebedeeld tegen 73.859 voor Witte. Achter deze twee kwam Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Ridderkerk op een knappe derde plaats met 71.754.

Ook de nummers vier en vijf scoorden nog boven de 70%. Lynne Maas (Schiedam) reed haar zwarte Salo naar 70.956%. Imke Schellekens (Hoge Mierde) reed de KWPN-hengst Hunter Douglas Voice naar 70.614%. Jurylid Wim Ernes was enthousiast over de getoonde verrichtingen. "Het is een hele goede kopgroep die elkaar weinig ontloopt. De verschillen zijn heel erg klein, de strijd voor de rest van het kampioenschap is dan ook nog helemaal open."

Kijk hier voor alle uitslagen.

Zie het origineel