Gemeente Kampen

Keldertje

Gemeente treft voorbereidingen tot sluiting `coffeeshop' 't Keldertje

09-06-2010

Handhavingsverzoek bewoners Schoolstraat gegrond verklaard Tijdens de raadscommissie bestuur en middelen van 17 mei is de informatienota drugsbeleid besproken. Daarbij bleek dat een meerderheid voor handhaving van het nul-beleid is.
Naar aanleiding hiervan heeft burgemeester Koelewijn besloten het handhavingsverzoek, ingediend door de bewoners van de Schoolstraat, gegrond te verklaren.

De burgemeester onderzoekt nu hoe op een zorgvuldige wijze tot sluiting van `t Keldertje overgegaan kan worden. Voor de zorgvuldigheid van de procedure vindt hij dat nog wel een officieel raadsbesluit gewenst is over de handhaving van het nul-beleid en de sluiting van `t Keldertje. Naar verwachting wordt dit punt voor de raadsvergadering van september geagendeerd.

Verder heeft de burgemeester een advies aan de huisadvocaat van de gemeente gevraagd over de vraag wat een redelijke begunstigingstermijn is. Een begunstigingstermijn is een periode waarin de uitbater de kans krijgt de overtreding ongedaan te maken. In dit geval is dat onontkoombaar gezien de verwachtingen die door de lange gedoogsituatie zijn ontstaan.

Samen met politie en Tactus-verslavingszorg bekijkt de burgemeester waar extra inzet vanuit hun organisatie noodzakelijk en mogelijk is in de aanloop naar de sluiting. Zowel de bewoners van de Schoolstraat als de uitbater van 't Keldertje zijn over dit besluit geïnformeerd.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |