Vilans


Innovatieprijs 2010 maakt publieksprijs bekend!

Winnaar RollerBag maakt fietsen veilig en comfortabel

Utrecht, 8 juni 2010 Vandaag werd bekend dat de goeduitziende, sportieve en veilige RollerBag de publieksprijs heeft gewonnen tijdens de Innovatieprijs 2010 op de Supportbeurs in Utrecht. De RollerBag zorgt ervoor dat een tweewieler fiets verandert in een veilige fiets met vier wielen. De RollerBag is een ontwerp van Flip Ziedses Des Plantes Product Design. Tijdens de Support Beurs brachten bezoekers een stem uit op de inzending die zij het beste vonden. Uit zon 50 producten en ideeën bepaalde de bezoeker zijn keuze. De Innovatieprijs is een initiatief van Vilans, kenniscentrum langdurende zorg, en Firevaned, branchevereniging hulpmiddelen. Het Revalidatiefonds en Fonds NutsOhra zijn de hoofdsponsors van de Innovatieprijs 2010. Het is dit jaar alweer de negende keer dat de innovatieprijs wordt uitgereikt.

In totaal hebben er 252 mensen gestemd, waarvan er 75 op de RollerBag stemden. De stemmer die de meest originele en beste motivatie heeft voor de RollerBag is M. van de Munt uit Nijmegen. Ik vind dat deze inzending een prijs verdient omdat het oog ook wat wil! De RollerBag is sportief van uiterlijk, voor jong en oud en een eenvoudige oplossing voor veel mensen om langer te genieten van het fietsen zonder dat het direct een aangepaste fiets lijkt. De inzender ontvangt een cadeaubon ter waarde van 50,-. Het Trippelboard van Jelmer Remmers won met 55 stemmen de tweede prijs.

De RollerBag
Veel ouderen hebben problemen met fietsen. Door de RollerBag op de fiets te klikken verandert deze van een tweewieler in een veilige fiets met vier wielen. De fietser kan vanuit stilstand gemakkelijk op- en afstappen, kan niet omvallen en kan comfortabel en veilig fietsen. De RollerBag heeft ook een bagagewagentje dat los te klikken is. Ook voor andere fietsers kan de RollerBag comfort en gebruiksgemak bieden, bijvoorbeeld voor mensen met een evenwichtsstoornis en mensen die boodschappen willen doen op de fiets. Op de beurs vonden mensen vooral de dubbele functie van de RollerBag interessant: de zijwieltjes die de stabiliteit aan het fietsen geven en het boodschappenkarretje wat gewoon een heel goed product is, aldus Anjo Delville, projectleider Innovatieprijs 2010.

Publieksprijs geeft media-aandacht
De winnaar van de publieksprijs krijgt media-aandacht voor zijn ontwerp. Met deze onderscheiding wordt de RollerBag bijvoorbeeld extra in de schijnwerpers gezet op de website van de Innovatieprijs en via het Support Magazine. Ook op de Supportbeurs heeft de RollerBag al vanaf de eerste dag veel aandacht gekregen van producenten voor eventuele doorontwikkeling, aldus Anjo Delville.

Meer informatie
De Innovatieprijs reikte op 3 juni jl. tijdens de Supportbeurs verschillende onderscheidingen uit voor grensverleggende ideeën, ontwerpen en mooi vormgegeven consumentenproducten die bijdragen aan zelfredzaamheid en participatie. Dus voldoen aan Design for All criteria. Kijk voor meer actuele informatie over de Innovatieprijs 2010 op www.innovatieprijs2010.nl.
Laatst gewijzigd op: 10 juni 2010