Nederlandse Taalunie

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam reikt Schrijfprijs NT2 uit

Den Haag, 10 juni 2010

De Nederlandse Taalunie heeft een wedstrijd uitgeschreven voor mensen die in Nederland en Vlaanderen zijn komen wonen en nu Nederlands leren. Op 15 juni reikt burgemeester Aboutaleb van Rotterdam de prijs uit aan de winnaar.

Wat valt je op in dit nieuwe vreemde land? Wat verbaast je, raakt je, en waarom? Wat is intussen gewoon of gewoonte geworden, en wat zal nooit gewoon zijn voor iemand die hier niet geboren is? Verwondering is één van de thema's van de Schrijfprijs Nederlands als tweede taal die de Nederlandse Taalunie ter gelegenheid van haar dertigjarig bestaan heeft uitgeschreven. Het andere thema is Geld maakt niet gelukkig. De schrijver van het beste verhaal of betoog ontvangt een prijs van EUR 250.

De Rotterdamse burgemeester maakt op 15 juni de winnaar bekend. Hij zal dit doen na afloop van de voorstelling `FeestVol' van het theatergezelschap De Koning Speelt in het Rotterdamse Theater Zuidplein. De aanwezigen ontvangen een bundel met de tien beste inzendingen. De jury bestaat uit de schrijvers Rachida Lamrabet, Anne Provoost en Rocky Tuhuteru.

Het doel van de Schrijfprijs NT2 is leerders van de Nederlandse taal te stimuleren om creatief te schrijven. Cursisten van Vlaamse en Nederlandse instellingen konden deelnemen aan de wedstrijd.
---

De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal en letteren en het onderwijs in en van het Nederlands. De Taalunie ziet het als haar opdracht om ervoor te zorgen dat alle Nederlandssprekenden hun taal op een doeltreffende manier kunnen gebruiken. Meer informatie over de Taalunie is te vinden op www.taalunieversum.org.

Meer informatie over de prijs vind u op www.nt2schrijfprijs.org of neem contact op met Ellen Fernhout, info@taalunie.org, telefoon + 31 70 346 95 48.