Gemeente Stadskanaal

De verkeerssituatie bij het kruispunt bij de IJzeren Klap in Musselkanaal wordt aangepakt. Er komen andere oversteekmogelijkheden voor fietsers en voetgangers en op de A-Kade wordt een `knip' aangebracht voor het gemotoriseerde verkeer. Het gemeentebestuur wil de raad vragen hiervoor een krediet van 50.000 euro beschikbaar te stellen.

Voor bewoners rond de IJzeren Klap en een werkgroep in Musselkanaal is de verkeerssituatie aanleiding voor ergernis en een gevoel van onveiligheid. Zo hebben de bewoners van de Parkhof geen goede mogelijkheid om naar het centrum van Musselkanaal te lopen. De bewoners van de A-Kade moeten de Kruisstraat twee keer oversteken wil men richting Mussel fietsen.

Daarom wil het college, na overleg met de werkgroep en met bewonersgroepen, een aantal maatregelen treffen. Deze zullen tijdens een inloopbijeenkomst van Wijkaanpak Stadskanaal nader worden toegelicht. Zo wordt langs het fietspad ook een voetpad aangelegd. Voor de bewoners van de Parkhof wordt de route naar de Marktstraat verduidelijkt, in combinatie met de oversteek voor fietsers.

Ook wordt het fietspad langs de Kruisstraat verplaatst naar de zuidzijde van de Kruisstraat, zodat de oversteeksituatie wordt verbeterd. De weg bij de eerste woning aan de A-Kade wordt afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer door middel van een neerklapbare paal. Hierdoor komt een einde aan de gevaarlijke situaties op het kruispunt bij de IJzeren Klap.

* 10 juni 2010