Deltion College


nieuws

10-06-10

Student, durf te ondernemen

`Ondernemen is het leukste wat er is. Geloof in je plan en dan gewoon doen'. Deze ervaringslessen kregen bijna honderd ondernemende studenten woensdag 9 juni tijdens het netwerkevenement `Creatief Ondernemen' op de campus van Windesheim in Zwolle. Stacey Rookhuizen, eigenaresse van Stacey Records en jurylid van het populaire tv-programma X-factor, boeide de deelnemers met voorbeelden van wat je met durf en creativiteit kunt bereiken.

Stacey is op zestienjarige leeftijd begonnen met haar eigen bedrijf `Stacey Records'. "Ondernemerschap is een kwestie van logisch nadenken en je mond open trekken. Wanneer een probleem je pad kruist, verander dan je richting maar niet je bestemming," aldus Stacey.

Jan Nabers, Hoofd Economische Zaken Gemeente Zwolle, benadrukte in zijn welkomstwoord het belang van startende ondernemers voor de stad. Een toename van succesvolle starters stimuleert het midden- en kleinbedrijf en trekt ook grote ondernemingen aan. Een solide economisch klimaat maakt een stad tot een plezierige plek om te zijn. Daarom spreekt de gemeente met het beroepsonderwijs over het bevorderen van ondernemerschap bij studenten.

Na de toespraken van Jan Nabers en Stacey Rookhuizen volgde het merendeel van de studenten één van de workshops, met als thema creatief denken, persoonlijke uitstraling, netwerken of social media. Tijdens de ondernemersmarkt en borrel kregen de deelnemers de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met succesvolle jonge ondernemers en in contact te komen met andere starters. Vertegenwoordigers van een bank, een administratiekantoor en andere ondersteunende organisaties waren aanwezig om specialistische vragen te beantwoorden.

`Creatief ondernemen' is de vierde editie van Starters-ABC. Met dit jaarlijkse initiatief stimuleren Windesheim, Landstede en het Deltion College in samenwerking met de Ondernemers Contact Groep Zwolle, Gemeente Zwolle en de Kamer van Koophandel Oost-Nederland startend ondernemerschap bij studenten in het beroepsonderwijs in de regio Zwolle.

---