VNO-NCW en MKB-Nederland: zoeken naar stabiele coalitie

10/06/2010 11:43

VNO-NCW

DEN HAAG, 10 JUNI 2010 - De vorming van een nieuwe regering is door de grote versplintering van de politieke partijen en de tegenstellingen zoals die in de campagne op tafel lagen een uiterst complexe zaak geworden. Het ligt voor de hand dat de leider van de grootste partij de VVD Mark Rutte nu gaat praten met de PvdA, om te zien welke stabiele coalitie te vormen is.

Dat zeggen de ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een eerste reactie op de verkiezingsuitslag.

De verkiezingscampagne ging terecht over de economie. Het beeld van de economie is weliswaar iets positiever, maar er zijn zowel binnensland als internationaal nog vele bedreigingen die om adequate antwoorden vragen. Daar moet aan gewerkt worden.

De programmatische tegenstellingen tussen de partijen zijn echter aanzienlijk en dat noopt hen er toe om over schaduwen heen te springen. Er moet een economisch programma komen dat de overheidsfinanciën gezond maakt, maar de economie niet kapot. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben daar de afgelopen tijd voorstellen voor gedaan. Die kunnen - op basis van de nog altijd goede, ook internationale uitgangspositie van ons land en onze bedrijven - er voor zorgen dat Nederland sterk uit de crisis kan komen.