Gemeente Drechterland

10-6-2010
Energiebesparende maatregelen

De subsidiepot voor energiebesparende maatregelen 2010 is leeg

Vanaf 4 maart 2010 is een subsidiepot van 50.000 euro door de gemeente Drechterland beschikbaar gesteld voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen. Een deel van deze subsidie werd verstrekt door de provincie Noord Holland. Na krap drie en een halve maand is de subsidiepot nu leeg. Er kunnen dus geen nieuwe subsidieaanvragen meer in behandeling worden genomen.
In het najaar van 2010 wordt een nieuwe energiesubsidieregeling voor 2011 vastgesteld. De gemeente Drechterland vraagt dan opnieuw budget aan bij de provincie Noord Holland.

Andere subsidiemogelijkheden
Er zijn naast deze subsidie ook andere regionale en landelijke subsidiemogelijkheden. Op de website www.energiesubsidiewijzer.nl staat een overzicht van alle energiesubsidieregelingen en meer informatie vindt u op www.meermetminder.nl.

Voor degenen die al een aanvraag hebben ingediend Degenen die voor het leegraken van de subsidiepot een aanvraag hebben gedaan, hebben van ons een brief ontvangen met daarin de toekenning van het subsidiebedrag. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond verzoeken wij u dit te melden. U kunt hiervoor gebruik maken van het gereedmeldingsformulier dat met de brief is meegezonden. U kunt ook een email zenden naar energiesubsidie@drechterland.nl. Vermeld dan het zaaknummer, uw naam en adres en vergeet alstublieft niet de bijlagen zoals een kopie van een bankafschrift of installateursverklaring. Wanneer alle gegevens zijn ontvangen wordt het subsidiebedrag binnen 6 weken overgemaakt.

Het gereedmeldingsformulier en de installateursverklaring kunt u ook downloaden via onderstaande link.

Meer informatie
Voor vragen kunt u terecht bij een van de milieumedewerkers van de afdeling Bouwen en Milieu, telefonisch bereikbaar op het nummer 0228-352 352.

---