Gemeente Alkmaar


Persbericht van Kennemer Wonen

Woensdagmiddag 9 juni is het nieuwbouwcomplex Jaagpad (West) aan de Oude Trambaan officieel in gebruik genomen. Als symbolische openingshandeling knipte wethouder Volkshuisvesting van Alkmaar, Nico Alsemgeest een enorm groot tramkaartje door. De bouw van het complex is voorspoedig verlopen. Nog geen twee jaar geleden begroef de wethouder een geluksmuntje op de plaats waar nu het appartementengebouw met 24 zorgeenheden voor dementerende ouderen voor verpleeghuis Lauwershof, 16 appartementen, en 6 eengezinswoningen staan te pronken.

"Met de nieuwbouw aan de Oude Trambaan is een eerste stap gezet voor de verder ontwikkelingen in het Jaagpadgebied. De architectuur sluit aan bij het karakter van de oude binnenstad. Door de verschillende hoogtes, steensoorten en kleuren is het gebouw speels en modern maar toch herkenbaar. Schermereiland zal door deze toevoeging nog mooier en leefbaarder worden. Door de nieuwe bewoners is er meer draagvlak voor de voorzieningen, zoals het buurthuis en het wijksteunpunt. De samenwerking met zowel Bouwfonds, Stichting MagentaZorg (locatie Lauwershof te Alkmaar) als de omwonenden liep spreekwoordelijk als een trein'', aldus Dick Tromp, directeur Kennemer Wonen.

Voor Bouwfonds Ontwikkeling is de oplevering van Jaagpad West een mooie basis voor de ontwikkeling van Jaagpad Midden. "We zijn in 1999 begonnen met de ontwikkeling van het hele plan. Een aantal jaren geleden is deze fase naar voren gehaald, zodat er een begin kon worden gemaakt met het realiseren van Kanaaloevervisie. Wij zijn trots op de uitstraling van het appartementengebouw, het beeld is uiteindelijk erg mooi geworden. Dit is ook de kwaliteit die we voor de 2e fase, het Jaagpad Midden, in gedachten hebben", aldus Ernst Balk, ontwikkelingsmanager Bouwfonds. Ook hier is een samenwerking gestart met Kennemer Wonen en een aantal zorgpartijen (waaronder Magentazorg).

Op de tweede en derde verdieping van het woongebouw zijn 24 zorgeenheden voor dementerende ouderen van Lauwershof (MagentaZorg). "Niet alleen wij maar ook de eigenaren van de koopwoningen zijn enthousiast over het eindresultaat. Hier krijgen de bewoners van Lauwershof een eigen slaap- en zitkamer en kunnen ze gebruikmaken van een gemeenschappelijke keuken en woonkamer. En dat in de nabijheid van voorzieningen zoals het Schermerhuys en een wijksteunpunt", aldus Jos Boom, raad van bestuur MagentaZorg.

Met de feestelijke openingshandeling door wethouder Nico Alsemgeest van het nieuwbouwcomplex aan de Oude Trambaan is op 9 juni een grote stap gezet in de herstructurering 2e fase van het voormalige bouwterrein Schermereiland. Alle woningen in het nieuwbouwcomplex zijn verhuurd en worden op korte termijn bewoond.

Meer informatie over het project Jaagpad West vindt u op www.kennemerwonen.nl