Gemeente Westervoort

Bekijk de speciale showwand Vertrouwd Wonen, tot en met 15 juni aanstaande

Vivare toont de showwand

De speciaal door Vivare gemaakte showwand toont mogelijke woningaanpassingen, zoals een bewegingsmelder voor de buitenlamp, een video-intercom om te zien wie er voor uw deur staat, een douchestoel en een eenhendel mengkraan. Geïnteresseerden kunnen de wand komen bekijken èn uitproberen.

De Showwand staat tot 15 juni aanstaande in de hal van het gemeentehuis in Westervoort. Op dinsdag 15 juni 2010 wordt de showwand getoond tijdens de senioreninformatiemarkt, in Kulturhus De Nieuwhof, tussen 14.00 en 17.00 uur. De gemeenten Duiven, Westervoort en woningcorporatie Vivare geven inwoners vanaf 55 jaar in de gemeenten Duiven en Westervoort door middel van het project `Vertrouwd Wonen' informatie en advies over aanpassingen die eengezinswoningen veiliger, comfortabeler en beter toegankelijk maken. Het gaat om woningaanpassingen die het langer zelfstandig wonen mogelijk maken.

Showwand toont mogelijke woningaanpassingen
Om te laten zien welke woningaanpassingen worden bedoeld, heeft woningcorporatie Vivare een showwand gemaakt. Dit is een verplaatsbare wand met allerlei woningaanpassingen. Hierdoor kan men zien wat er allemaal mogelijk is en kunnen de aanpassingen ook uitgeprobeerd worden. Er is bewust gekozen voor materialen die gemakkelijk zelf zijn aan te schaffen, bijvoorbeeld bij een bouwmarkt.

Aanbrengen van woningaanpassingen
Het is voor de huurders van Vivare ook mogelijk om de aanpassingen door de Onderhoudsdienst aan te laten brengen. De beide gemeenten hebben een subsidieregeling voor deze preventieve woningaanpassingen. Personen vanaf 55 jaar kunnen onder bepaalde voorwaarden 20% van de kosten vergoed krijgen, tot een maximum van EUR 500,-. Ook woningcorporatie Vivare heeft een soortgelijke financiële regeling.

Showwand huren?
Het is mogelijk om de wand voor een lokale thema-bijeenkomst of (senioren-) evenement te reserveren. Wilt u weten waar de showwwand staat of wilt u de wand reserveren? Dan kunt u contact opnemen met Christine Andriessen van de gemeente Westervoort: tel. (026) 3179221 of met Dick Duimel van de gemeente Duiven: tel. (0316) 279456.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl