FloraHolland




FloraHolland in oranje WK-sfeer

AALSMEER, 10 juni 2010 (persbericht) - Bij bloemenveiling FloraHolland is al geruime tijd goed te merken dat het wereldkampioenschap voetbal voor de deur staat. Op alle vestigingen is de kleur oranje in de afgelopen tijd steeds meer de boventoon gaan voeren. In de aanvoer zitten in toenemende mate bloemen en planten die specifiek op het WK gericht zijn: door hun kleur of omdat er een voetbalaccent aan het product of de verpakking is toegevoegd.

Rotonde Aalsmeer
Deze week is de rotonde bij de hoofdingang van FloraHolland Aalsmeer omgetoverd in het oranje. Gedurende het WK sieren 400 vierkante meter oranje Afrikaantjes toepasselijk de entree. De plantjes zijn ter beschikking gesteld door Kwekerij Wouters BV en Potplantenkwekerij A. Baas BV uit Ens in de Noordoostpolder. Beiden zijn lid van FloraHolland en sterk in de opkweek en productie van perkplanten. Naast perkplanten kweken zij in het seizoen onder meer bolchrysanten en kerststerren. Met de beplanting van de rotonde geven FloraHolland, Wouters en Baas het Nederlands elftal de komende weken hun steun.

Oranje boven!
Oranje snijbloemen worden deze weken steeds populairder. Zo komen er bijvoorbeeld veel zomerbloemen voor de klok in oranje tinten, zoals dahlia's en asclepia's. Deze producten zijn normaal gesproken al een echte blikvanger in de zomer, maar in de kleur oranje horen ze de komende weken zeker thuis in de vaas.
Ook bij planten staat het WK centraal. In Aalsmeer is bij de plantentribune een WK-presentatie te zien van Potplantenkwekerijen KP Holland en Solis. Klanten van de kwekerijen kunnen bovendien WK-artikelen winnen bij afname van een bepaald aantal fusten. De firma Turk heeft slaapkamergeluk Soleirolia soleiroli versierd met bloemen in de kleuren van onder andere de vlag van Nederland, maar ook van exportland Italië.
De verschillende groothandelscentra laten zich ook niet onbetuigd. Zo kleurt Waterdrinker Cash&Carry in Aalsmeer oranje: samen met Decorum Company heeft deze groothandel een speciaal WK-thema ontwikkeld voor de Nederlandse bloemisten en tuincentra.
Naar verwachting houden de WK-acties in ieder geval tot en met eind juni aan.

Fotobijschrift: Rotonde bij hoofdingang FloraHolland Aalsmeer kleurt oranje.