Gemeente Dirksland


Blauwe Zone in dorpskern Dirksland

De gemeenteraad heeft op 25 februari 2010 besloten tot het instellen van een blauwe zone in de dorpskern van Dirksland. Met dit besluit wil het college een einde maken aan de parkeerproblemen die spelen in dit gebied.

Binnen de blauwe zone mag maximaal 3 uur worden geparkeerd. Dit geldt dagelijks van 07.00 uur tot 19.00 uur. Het gebruik van een parkeerschijf is dan verplicht. Buiten deze tijden mag onbeperkt worden geparkeerd.

Â

Bewoners en gebruikers kunnen bij de gemeente een parkeerontheffing aanvragen, mits de bewoner/gebruiker niet de mogelijkheid heeft op eigen terrein/inrit te parkeren. Met deze parkeerontheffing kan de gehele dag worden geparkeerd zonder parkeerschijf.

Bewoners en gebruikers kunnen geholpen worden met het invullen van het aanvraagformulier parkeerontheffing door de medewerkers van de publieksbalie. Ook kunnen bewoners en gebruikers bij de medewerkers van de publieksbalie terecht

als er zaken onduidelijk zijn. U kunt hiervoor terecht op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur in het gemeentehuis, Voorstraat 15 te Dirksland.

De blauwe zone wordt van kracht eind 2010. Bewoners en gebruikers hebben hierdoor voldoende tijd om een parkeerontheffing aan te vragen. Bij de sector ruimtelijke zaken zal in de tussentijd een opsporingsambtenaar (BOA) worden aangesteld om toezicht te houden op het naleven van de blauwe zone.