Openbaar Ministerie

Eis van zes jaar voor gewapende overval en beroving

10 juni 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag een gevangenisstraf van zes jaar geëist tegen een 30-jarige verdachte uit Den Haag. De man wordt verdacht van de beroving van een vrouw op straat en een overval op een pizzeria in Den Haag. In beide gevallen zou de man hebben gedreigd met een vuurwapen.

De vrouw zit zaterdagochtend 30 januari 2010 in een tramhokje aan de Zoutmanstraat in Den Haag te wachten op de tram, wanneer er ineens een man met een vuurwapen op haar gericht, voor haar staat. De man wil haar mobiele telefoon en geld hebben. Onder bedreiging van het vuurwapen, geeft de vrouw haar spullen af.

Diezelfde avond wordt een pizzeria in Den Haag overvallen door een man met een pistool. De dader richt het wapen of het aanwezige personeel en eist geld. Hij gaat er met bijna 1700 euro vandoor. Zowel de vrouw als het personeel in de pizzeria vertellen de politie dat de dader een krijtstreepbroek aan had.

De volgende dag zien surveillerende politieagenten een verdachte situatie op straat. Omdat het lijkt op een drugstransactie houden ze de personen aan. Een van de verdachten blijkt een krijtstreepbroek aan te hebben en is in het bezit van een vuurwapen. Ook vinden de agenten de sim-kaart van de mobiele telefoon van de vrouw. Daarnaast herkennen de agenten de verdachte op camerabeelden van de pizzeria. De verdachte ontkent iedere betrokkenheid.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.