Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


ontwerpbestemmingsplan Tuindorp Frankendael (Jeruzalem) en het ontwerpbesluit hogere waarde

---

Ter inzage: ontwerpbestemmingsplan Tuindorp Frankendael (Jeruzalem) en het ontwerpbesluit hogere waarde

10 juni 2010
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving vindt de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan Tuindorp Frankendael (Jeruzalem) plaats van vrijdag 11 juni tot en met vrijdag 30 juli 2010.

Omdat de eerdere publicatie niet iedereen heeft bereikt is de ter visie termijn van het ontwerpbestemmingsplan aangepast.

De bekendmaking van de nieuwe ter visie termijn wordt gepubliceerd in het Stadsblad (officiële publicatiekrant van stadsdeel Oost), in de Stadsdeelkrant en via digitale media.

Inhoudelijk is er niets aan het bestemmingsplan veranderd. Eventuele zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan die voor 11 juni zijn ingediend, worden daarom gewoon meegenomen in het verdere planproces.

Plangebied

Het plangebied is globaal begrensd door de Middenweg, de Kruislaan, de Gooiseweg en de Hugo de Vrieslaan en heeft een tweeledig karakter. Enerzijds is het een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan om het 'Stedenbouwkundig Plan Jeruzalem' planologisch-juridisch mogelijk te maken, anderzijds is het conserverend en beheergericht voor het overige deel van Tuindorp Frankendael dat niet herontwikkeld wordt.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan voor Tuindorp Frankendael (Jeruzalem) ligt ter inzage in het stadsdeelhuis. Als extra service is er ook een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan beschikbaar voor inzage op het informatiecentrum in de wijk Jeruzalem (Ingenhouszhof 7-11).

Zienswijze

In de periode dat het plan ter visie ligt kan een ieder zijn schriftelijke, gemotiveerde, zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost, postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Als u een afspraak wilt maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan u contact opnemen met de heer R. Nijdam van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid, tel. (020) 253 4541.

Verschillende belangstellenden hebben inmiddels het plan ingezien. Als u ook geïnteresseerd bent dan kunt u het plan nog inzien tot 30 juli 2010 op genoemde locaties of via de website van het stadsdeel Oost www.oost.amsterdam.nl, via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Amsterdam www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

De aangepaste termijn geldt tevens voor het ontwerpbesluit hogere waarde.

Zie ook:

* Tervisielegging Ontwerpbestemmingsplan en Ontwerpbesluit hogere waarde Tuindorp Frankendael

---