Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


geven

---

Fietsdocenten leren fietsles geven

10 juni 2010
Voor veel inwoners van Amsterdam is het fietsen met de paplepel ingegoten, maar voor wie dit nooit goed geleerd heeft, zijn fietslessen een uitkomst. Drie vrouwen uit Oost hebben een diploma gehaald om die lessen te kunnen geven.

Amsterdam kampt met een tekort aan fietsdocenten. Daarom heeft Stadsdeel Oost gezorgd voor scholing volgens de module Train de Trainer in de Praktijk (TIPP), georganiseerd door Sportorganisatiebureau RAY-action. Karin Nieuwenhuijsen, Nienke Langendijk en Kaoutar Oulad Youssef behaalden 7 juni hun diploma, na een training van twaalf weken. Zij kunnen op de juiste manier aanwijzingen geven, voor afwisseling zorgen en toezien op de veiligheid.

Foto: fietsdocenten

Op de foto v.l.n.r.: Karin Nieuwenhuijsen, Rita Gemerts (zij heeft de bijscholing gegeven) en Nienke Langendijk. Kaoutar Oulad Youssef kon helaas niet bij de uitreiking zijn, maar heeft wel haar diploma behaald.

Foto: groep fietsles

De opleiding is speciaal bedoeld voor vrouwen die al een lesgeefbevoegdheid hebben of al vaker met groepen hebben gewerkt. Zij worden tijdens deze cursus klaargestoomd om zelfstandig fietslessen geven. Zo helpen zij andere vrouwen om het fietsen onder de knie te krijgen en uiteindelijk zelfstandig door de stad te kunnen bewegen op een milieuvriendelijke en vrije manier: fietsend!

Assistenten

Foto: fietsles Behalve gediplomeerde fietsdocenten zijn bij elke les vrijwillige assistenten nodig die meehelpen bij de oefen- en spelonderdelen en die voor de veiligheid buiten meefietsen. De assistenten liften mee op de ervaringen en kennis van de gediplomeerde docenten.

Heeft u interesse om als vrijwilliger te helpen bij deze fietslessen? U kunt zich aanmelden of meer informatie opvragen bij Davinja Staphorst, team Sport, e-mail d.staphorst@oost.amsterdam.nl of telefoon (020) 253 4154.

---