Gemeente Dongen

Onderzoek naar politiebalie in gemeentehuis

Publicatiedatum: 10-6-2010

De gemeente Dongen en de politie gaan onderzoeken of het haalbaar is om met ingang van 1 september 2010 een politiebalie in het gemeentehuis aan de Hoge Ham te openen. Dat idee lichtte burgemeester Simone Dirven-van Aalst toe tijdens een speciaal belegde informatieavond voor de gemeenteraad vorige week dinsdag.

We denken eraan om op donderdag van 17.00 tot 19.00 uur tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis een politiebalie te laten bemensen voor het opnemen van aangiftes, aldus burgemeester Simone Dirven van Aalst. Zo kun je tegemoet komen aan mensen die bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd of een beperking niet naar Rijen of Oosterhout kunnen afreizen. Of niet via internet een aangifte kunnen doen.

Vorige week verzorgde een delegatie van de politie een toelichting op het besluit om de politiepost aan de Bolkensteeg in Dongen te sluiten. De delegatie bestond uit districtchef Oosterhout Marten Siderius, plaatsvervanger Hans Ekstein, teamchef Tino van Ommen en wijkagent Corina Donker. Marten Siderius gaf aan dat sluiting onontkoombaar was. We hebben van hogerhand te maken met enorme bezuinigen. Daardoor kijken we kritisch naar onze posten. We willen liever blauw op straat dan achter een balie. In Dongen kwamen in april maar twee mensen per dag naar de post, terwijl we er 1,5 formatieplaats voor vrij hielden.

De komende tijd bekijken de gemeente en de politie de mogelijkheden voor een balie in het gemeentehuis met ingang van 1 september. Na een halfjaar kunnen we evalueren hoe het is gegaan, stelde burgemeester Simone Dirven-van Aalst voor.

Dit zijn de wijkagenten

Corina Donker

Patrick Lubeck

Jan Soeterboek

Dave Stroot
Corina Donker (wijken Oud Dongen, Hoge Akker en Industrieterreinen) Patrick Lubeck (wijken Dongen-centrum en Stoomberg) Jan Soeterboek (wijken Klein-Dongen-Vaart, Biezen en 's Gravenmoer) Dave Stroot (Wijken Dongen West 1 en 2)

U bereikt uw wijkagent via telefoon: 0900 - 88 44 of via e-mail: team-gilzerijen-dongen@mw-brabant.politie.nl.{bookmark}

Hoe aangifte doen van gevonden of verloren voorwerpen?

Sinds medio mei 2010 is de aangifte- en intakebalie van de politiepost aan de Bolkensteeg in Dongen gesloten. Het werk wordt voortaan gedaan vanuit het politiebureau aan het Anne Frankplein 1 in Rijen. De sluiting heeft onder andere tot gevolg dat inwoners van de gemeente Dongen geen aangifte meer kunnen doen van gevonden of verloren voorwerpen bij de voormalige politiepost aan de Bolkensteeg. Ook het afgeven of ophalen van deze voorwerpen is daar niet meer mogelijk.

Voortaan dienen inwoners dit te doen bij het politiebureau in Rijen, gedurende de openingstijden*.

Bent u niet in de gelegenheid om een gevonden voorwerp naar het politiebureau in Rijen te brengen of om daar aangifte te doen van een verloren voorwerp? Na telefonisch overleg met de medewerkers van het politiebureau, bestaat de mogelijkheid voor dit probleem een oplossing te vinden. De rubriek Gevonden voorwerpen in het Weekblad voor Dongen blijft gehandhaafd.

Bereikbaarheidsgegevens politiepost Rijen
Anne Frankplein 1
5122 CB Rijen
Telefoon: 0900 - 8844
team-gilzerijen-dongen@mw-brabant.politie.nl


*Het politiebureau Rijen is m.u.v. feestdagen geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur - 17.00 uur.