Gemeente IJsselstein


`Werken aan Bruggen in IJsselstein' en `Kleur Bekend' van start

Tijdens de startbijeenkomst op 11 juni zijn de projecten `Werken aan Bruggen in IJsselstein' en `Kleur Bekend' gepresenteerd.

Het programma `Werken aan Bruggen in IJsselstein' is gericht op het verbeteren van het gebruik van (zorg)voorzieningen door de doelgroep allochtone ouderen (55+). De uitvoering van dit project is uitbesteed aan Pulse, die hiervoor een `allochtone zorgconsulente' in dienst genomen heeft.

De taak van de zorgconsulente bestaat met name uit het informeren van allochtone ouderen over de vele voorzieningen, hen door verwijzen of begeleiden. Daarnaast zal zij zich inspannen de zorginstellingen te informeren over de behoeften en wensen van allochtone ouderen, zodat deze hun voorzieningen daarop kunnen afstemmen.

Het programma `Werken aan Bruggen in IJsselstein' is mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Utrecht. Mede ter ondersteuning van dit project is in IJsselstein het provinciale project `Kleur Bekend, werk in uitvoering' van start gegaan.

Het project `Kleur Bekend, werk in uitvoering' richt zich ook op het vertrouwd maken van allochtone ouderen met het zorgaanbod en anderzijds het bekend maken van de zorgaanbieders met de wensen en behoeften van allochtone ouderen. Alleato is de projectleider van `Kleur Bekend, werk in uitvoering', en werkt hiervoor nauw samen met de allochtone zorgconsulente. Samen met vrijwillige allochtone projectmedewerkers organiseren zij voorlichtingsbijeenkomsten waar allochtone ouderen en zorgaanbieders met elkaar in dialoog gaan. Gestreefd wordt naar verdere samenwerking met ouderenzorginstellingen, migrantenorganisaties, woningcoöperaties en vrijwilligersorganisaties.