Gemeente Bernheze


Nistelrodeseweg

Gemeente Bernheze laat schapen grazen op heideveld Nistelrodeseweg

In opdracht van de gemeente Bernheze wordt het heideveld aan de Nistelrodeseweg door een kudde schapen begraasd. Voorheen werd het terrein machinaal beheerd (gemaaid), maar als proefproject wordt de komende drie jaar een kudde schapen met herder ingezet.

Door middel van deze proef wil de gemeente meer zicht krijgen op de voordelen van begrazing ten opzichte van machinaal beheer en de hiermee gepaard gaande ontwikkeling van de natuur (planten en dieren in het gebied).

De proef wordt uitgevoerd door Dirk Geenen, een jonge ondernemer uit Vorstenbosch, die sinds kort bezig is met het opzetten van een natuurbegrazingsbedrijf.

Tot 25 juni 2010 zal iedere dag (ook in de weekeinden) tussen 8.00 en 16.30 een herder aanwezig zijn, die graag iets meer vertelt over de schaapskudde en het natuurbeheer.

Alle dieren zijn ingeënt tegen Q-koorts zodat er geen gevaar voor de volksgezondheid bestaat en in overleg met de herder kan de kudde gerust benaderd worden om een lammetje te aaien.

Omdat de kudde ook 's nacht aanwezig is op het terrein, verzoeken wij u extra alert te zijn op het loslaten van honden. Natuurlijk zal de gemeentelijke handhaver ook een oogje in het zeil houden.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35