Gemeente Medemblik

Waarderingsspeld voor vrijwilligers Buurtbus

De buurtbus van Oostwoud naar Hoorn is al een kwart eeuw een succes. En dat is dan vooral de verdienste van vrijwilligers. Twee van hen, Hans Heidinga uit Oostwoud en Herman Nijholt uit Midwoud, ontvingen voor hun inzet de Zilveren Waarderingsspeld van de gemeente Medemblik. Beide zijn van meet af aan bij de buurtbus betrokken. Burgemeester Theo van Eijk reikte op zaterdag 5 juni tijdens het jubileumfeest van de 25-jarige buurtbus Oostwoud - Hoorn de spelden uit.

Winkelen in Medemblik of Hoorn dankzij de Buurtbus De nieuwe buslijn Wervershoof - Hoorn vv. is op zaterdag 5 juni officieel geopend door Wethouders Piet Mosch van Wervershoof en Joop Posma van Medemblik, voorzitter Herman Borger van de buurtbusvereniging Oostwoud en `OV-activiste' Leny Haakman Scheunhage. Maandag 7 juni startte de dienstregeling officieel met de eerste rit naar Onderdijk, Medemblik en verder naar Hoorn. Zo'n vijfendertig vrijwilligers zorgen vanaf nu dat de buurtbus, eigendom van Connexxion en gefinancierd door de provincie, zes dagen per week tussen zeven uur 's ochtends en vijf uur 's middags bemand en bevrouwd is.

Actie
Connexxion stopte in 2008 met buslijn 44. Velen, vooral ouderen waren vanaf dat moment aangewezen op familie en kennissen, als ze ergens naartoe wilden.
Een handtekeningenactie van Leny Haakman uit Onderdijk was aanleiding voor de gemeenten Wervershoof en Medemblik om de mogelijkheden voor vervoer te onderzoeken. Besloten werd aan te sluiten bij de buurtbusvereniging Oostwoud. Binnen een uur ben je nu in Hoorn en je kunt ook in Medemblik en andere kleine kernen in de omgeving komen. Maandag tot vrijdag maar liefst elf keer per dag en zaterdag acht keer per dag..
Zie voor de dienstregeling www.medemblik.nl onder: direct naar.