Onderwijs klaar voor de 21e eeuw door nieuwe krachtenbundeling

10/06/2010 15:41

Edux Onderwijsadvies

Edux Onderwijsadvies en Citowoz hebben elkaar gevonden en vol enthousiasme en inspiratie de handen in een geslagen. Een samenwerking die een omslag gaat betekenen voor het Primair, Voortgezet en MBO/ROC Onderwijs in Nederland. En een samenwerking die leidt tot de geboorte van een nieuwe organisatie; Innofun!

Als onderwijsadviesbureau op het gebied van leerlingenzorg, schoolontwikkeling en onderwijsorganisatie- en managementvraagstukken heeft Edux Onderwijsadvies uit Breda haar complementaire partner gevonden in de innovator van opleidingsconcepten Citowoz bv..

Twee krachtige partijen die samen indrukwekkende ontwikkelingen inzetten om het Primair, Voortgezet en MBO/ROC Onderwijs in Nederland verder te ontwikkelen en te vernieuwen.

Zo hebben deze partijen samen een methode ontwikkeld die leerlinggestuurd onderwijs in het Primair Onderwijs met ondersteuning van sociale media mogelijk maakt: VAL junior. Een toekomstgerichte didactiek die aansluit bij het opleiden van jongeren in de 21-ste eeuw en past bij de belevingswereld en leerstijlen van de kinderen van nu!

Om de geweldige mogelijkheden die deze samenwerking biedt werkelijkheid te laten worden in de onderwijspraktijk, hebben beide partijen samen besloten om Citowoz bv. over te laten nemen door Edux.

Vanuit deze samenwerking is een nieuwe organisatie opgericht, Innofun, voor innovatieve oplossingen in het onderwijs! Innofun richt zich op het primair onderwijs met de gezamenlijk ontwikkelde innovatieve producten en diensten, zoals VAL junior. En dit is nog maar het topje van de ijsberg van alle mogelijkheden die Innofun kan bieden om uw onderwijs te innoveren en maximale leeropbrengsten en meer plezier voor leerkracht en leerling te realiseren. Innofun werkt met haar klanten aan scholen die midden in de maatschappij staan en klaar zijn voor de toekomst. Grenzeloos samenlerend produceren voor excellentie op ieders eigen niveau, met optimaal plezier!

Edux Onderwijsadvies bv. en Citowoz bv. richten zich samen op onderwijsvernieuwing en -verbetering in het voortgezet onderwijs en mbo/roc onderwijs. In de toekomst kan deze samenwerking verbreed worden richting HBO, WO en particuliere opleidingsinstellingen.

We zijn trots op de successen die al geboekt worden vanuit de samenwerking met Citowoz, zoals bijvoorbeeld in de VAL junior trajecten, en houden u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en vernieuwingen die voortkomen uit deze samenwerking. Voor meer informatie kunt u ook altijd terecht op onze websites www.edux.nl en www.citowoz.nl en binnenkort ook op www.innofun.nl.

Edux Onderwijsadvies bv. richt zich op de begeleiding en advisering van onderwijsorganisaties in brede zin. In alles wat wij doen laten we ons inspireren door onze missie. 'Wij leveren een belangrijke bijdrage aan het creëren van een kansrijke toekomst voor kinderen en jongeren.' Daarbij willen we dé vanzelfsprekende partner in onderwijsontwikkeling zijn. Zie voor meer informatie www.edux.nl

Citowoz bv. helpt onderwijsinstellingen en bedrijfsopleidingen bij het innoveren van hun opleidingen, organisaties en kennismanagement met inzet van nieuwe media. Hiervoor is een eigen opleidingsconcept (Virtual Action Learning, afgekort VAL) ontwikkeld.

Citowoz levert haar innovatieve producten en diensten aan de een groot deel van de onderwijssector (WO, HBO, ROC/MBO en bedrijfsopleidingen).

Zij zijn winnaar van Landelijke Innovatieprijs 2007/2008 van ministeries van OC? en Economische zaken. In dat kader wordt VAL opgeschaald naar alle 85 lerarenopleidingen en PABO'S in Nederland. Zie voor meer informatie www.citowoz.nl