Politie Hollands Midden

Katwijk - Bestuurders aangehouden met te veel alcohol op

Katwijk, 10-06-2010 o De politie heeft tijdens een alcoholcontrole op woensdagavond 9 juni in Katwijk een aantal bestuurders aangehouden omdat zij te veel gedronken hadden. Tegen alle mannen maakt de politie een proces-verbaal op.

Rijden met alcohol op in het verkeer is gevaarlijk: naar schatting wordt een kwart van de verkeersdoden veroorzaakt door alcoholgebruik. De kans is groter dat een bestuurder met alcohol op een ongeluk veroorzaakt omdat de reactiesnelheid lager is, het zicht minder en iemand minder geconcentreerd is. Hoe meer iemand drinkt, hoe sterker de effecten zijn. Vanwege de gevaren die met alcohol op in het verkeer met zich meebrengt, houdt de politie alcoholcontroles.

De overtredingen op 9 juni Een 46-jarige automobilist uit Rijnsburg werd om 20.30 uur staande gehouden in de Sandtlaan en blies uiteindelijk 800 ug/l. Dit is boven het maximaal wettelijk toegestaan 220 ug/l.

Een 25-jarige man op een scooter reed over de Sandtlaan en werd omstreeks 20.45 uur gevraagd mee te werken aan een blaastest. Hij blies 315 ug/l.

Een 22-jarige Rijnsburger reed met zijn scooter over de Sandtlaan toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 440 ug/l. Als beginnend bestuurder zat hij daarmee boven het maximaal wettelijk toegestaan 90 ug/l.

Buiten de alcoholcontrole werd een 41-jarige man uit Katwijk aangehouden op de Zeeweg. De politie reed over de Zeeweg toen een auto die haar tegemoet reed, op haar weghelft belandde, waardoor er bijna een aanrijding ontstond. De politie vroeg de bestuurder te stoppen en liet de man een blaastest doen. Hij blies 390 ug/l. Ook tegen hem maakt de politie een proces-verbaal op.