Gemeente Zoetermeer

RIHealth tekent contract met LNV

Het Zoetermeers/Amerikaanse bedrijf RIHealth, gespecialiseerd in software ter bevordering van arbeidsproductiviteit, heeft er met het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij een omvangrijke klant bij. RIHealth is reseller van het Californische Remedy Interactive en heeft sinds 2007 een vestiging in Zoetermeer.

Veilig & Gezond werken
De dienst ICT uitvoering (Dictu) van het ministerie gaat gebruik maken van de web-based software oplossing OES. OES verschaft meetbare data over gezondheid van medewerkers en organisaties. De data heeft betrekking op zaken zoals ergonomie, fysieke- en psychosociale arbeidsbelasting. Het systeem biedt preventieve oplossingen om zo arbeidsproductiviteit te behouden. Dit leidt tot rendementsverhoging, meer duurzame inzetbaarheid, verhoging van de arbeidsparticipatie en uiteindelijk verlaging van verzuimkosten. "ICT is bij uitstek mensenwerk. Daarom houden wij graag de vinger aan de pols op het gebied van arbeidsomstandigheden en het welzijn van onze medewerkers. Met OES kunnen we dat doen op een manier die goed past bij ICT-medewerkers. We verwachten er veel van!" aldus Edwin Schuchmann, directeur Dictu.

RIHealth
RIHealth B.V. is distributeur van het OES en RSIGuard voor de Benelux. Het OES systeem, ontwikkeld door Remedy Interactive in Californië, is door RIHealth doorontwikkeld voor de Europese markt en wordt succesvol gebruikt door verschillende internationale bedrijven en organisaties als Ebay, Visa, Chevron en BP. "Dit software management systeem geeft inzicht in 'Veilig & Gezond werken' van medewerkers. De kracht van deze tool ligt in het vervolg: Veilig & Gezond werken kan worden bevorderd en gemonitord, zodat het proces continu kan worden bijgestuurd". Aldus Gert-Jan Kraaijeveld, directeur RIHealth. Eind 2007 vestigde RIHealth zich met hulp van de WestHolland Foreign Investment Agency in Zoetermeer.

WestHolland Foreign Investment Agency
De WFIA acquireert en assisteert internationale ondernemingen bij vestiging, uitbreiding of verplaatsing van hun activiteiten in de regio. De WFIA is in 2000 opgericht door de gemeenten Den Haag, Leiden, Delft, en Zoetermeer, alsmede de Kamer van Koophandel Den Haag en het Stadsgewest Haaglanden. Sinds december 2008 is ook de gemeente Lansingerland bij de WFIA aangesloten. Daarnaast ondersteunt de provincie Zuid-Holland de WFIA.

Gert-Jan Kraaijeveld en Edwin Schuchmann
Gert-Jan Kraaijeveld & Edwin Schuchmann, directeur Dictu van het ministerie van LNV
schudden elkaar de hand bij de contractondertekening