FloraHolland



Kwekers praktisch aan de slag tijdens workshops Digitaal Zaken Doen

FLORAHOLLAND (10 juni 2010) - FloraHolland kijkt terug op een serie positief verlopen workshops Digitaal Zaken Doen. Ongeveer vijfhonderd kwekers in Nederland, België en Duitsland leerden daar onder meer hun eigen productfoto's maken en productgegevens invoeren ten behoeve van beeldveilen beeldondersteund veilen. Ook zijn ze geïnformeerd over de kansen die FloraHolland e-Trade en PlantConnect.nl hen bieden in het digitaal zaken doen.

FloraHolland voert beeldveilen in waar dit voordelen oplevert voor de prijsvorming en kosten bespaart. Dit gebeurt in goed overleg met de betrokken kwekers en handelaren. Bovendien heeft de veiling in FloraHolland e-Trade en PlantConnect.nl twee elektronische aanbodsbanken/aanbodscatalogi. Voordeel van elektronisch zaken doen is dat productinformatie maar één keer hoeft te worden ingevoerd. Bovendien komt de informatie (plus de productfoto) veel verder de keten in. Bijvoorbeeld via webshops van kopers. De workshops zijn georganiseerd om kwekers praktisch te helpen op de digitale snelweg. Bijvoorbeeld met praktische tips bij het maken van productfoto's en bij het werken met de beeldbank. Gewoon, achter de PC met de eigen gegevens.

De workshops zijn door de betrokken kwekers beoordeeld met het cijfer 7,5. Al direct na de workshops ging het percentage partijen dat vergezeld ging van een productfoto fors omhoog. FloraHolland wil komend najaar een nieuwe serie bijeenkomsten organiseren om kwekers te helpen bij het digitaal zaken doen.