Belgische Federale Overheid

onze nieuwe ambassadeurs te Luxemburg, Kiev, Koeweit en Bahrein mee

Buitenlandse Zaken deelt de instemmingen met de aanwijzingen van onze nieuwe ambassadeurs te Luxemburg, Kiev, Koeweit en Bahrein mee

Datum: 10 juni 2010
De regering van het Groothertogdom Luxemburg heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Luc TEIRLINCK als Ambassadeur van België te Luxemburg.
De Heer Teirlinck werd geboren in 1949, trad in de carrière in 1974 en is Licentiaat Politieke Wetenschappen. Hij was op post in Londen, Madrid, Kinshasa, Parijs, Rome (NATO Defense College), Consul-generaal in Sydney en Ambassadeur in Pretoria en Den Haag. De heer Teirlinck is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur.

De regering van Oekraïne heeft haar instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Filip CUMPS als Ambassadeur van België te Kiev. De Heer Cumps werd geboren in 1952 en trad in de carrière in 1977; hij is Licentiaat in de Rechten. Hij was op post in Barcelona, Manila, Tokyo, Wenen, Kopenhagen en Moskou. Hij was ook Consul-generaal in Jeddah en Ambassadeur in Amman en Vilnius. De heer Cumps is thans toegevoegd aan het Hoofdbestuur.

De regeringen van Koeweit en Bahrein hebben hun instemming betuigd met de aanwijzing van de heer Damien ANGELET als Ambassadeur van België, respectievelijk te Koeweit en Bahrein, met standplaats te Koeweit. De Heer Angelet werd geboren in 1966, trad in de carrière in 1993 en is Licentiaat in de Rechten. Hij was op post in Londen, Manila, Bujumbura, Genève (Ontwapening) en Genève (VN). De heer Angelet is thans toegevoegd aan de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie te Brussel.