Gemeente Maassluis

Leerlingenvervoer geregeld

FL062136_.jpg

Kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking, die in aanmerking komen voor vervoer naar en van scholen in en buiten de regio, blijven gehaald en gebracht worden door taxibusjes van Connexxion. Voor de komende twee schooljaren is de opdracht voor het leerlingenvervoer gegund aan Connexxion Taxi Services.

Woensdagmiddag 9 juni tekenen de onderwijswethouders van Vlaardingen, Maassluis en Schiedam - respectievelijk Oosterom, Breunis-Smits en Siljee- en directeur Rozendal van Connexxion hiervoor een tweejarig contract. Eerder dit jaar is met De Jong Tours al een overeenkomst gesloten voor het leerlingenvervoer naar en van de Ericaschool. De opdrachten aan deze vervoerders zijn gegund na aanbesteding, waarbij de kwaliteit van dienstverlening zwaar meewoog. Beide overeenkomsten gaan in op 1 augustus van dit jaar en hebben een looptijd van twee schooljaren. Met een social return on

investment-verklaring verplichten de vervoerders zich tot het creëren van werk-, leer- en stageplekken voor mensen met een beperking en langdurig werklozen.