Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Poging tot overval op tankstation Barneveld

Publicatiedatum: 10-6-2010 16:37:54

BARNEVELD - Een tankstation aan de Valksweg in Barneveld is op donderdag 10 juni overvallen door een jongeman. Daarbij is niets buitgemaakt. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Omstreeks 15.00 uur kwam een jongeman het tankstation binnen. Hij bedreigde de twee medewerksters die op dat moment in de zaak aanwezig waren met een steekwapen en dwong hen geld af te geven. Toen de twee medewerksters het tankstation uit wisten te vluchten, koos de dader eieren voor zijn geld en ging hij er te voet vandoor. Gewaarschuwde agenten hebben direct naar de dader uitgekeken. In de omgeving troffen zij even later een zestienjarige jongen uit Barneveld aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Van hem wordt onderzocht of hij betrokken was bij de poging tot overval.

Getuigen
Het zou gaan om een jongen van rond de zeventien jaar met een blanke huidskleur. Hij droeg zwarte kleding en een petje. De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u informatie die van belang zou kunnen zijn bij het onderzoek en heeft u nog niet met de politie gesproken, bel dan met 0900-8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met
0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---


---

Hennepkwekerij ontmanteld in Duiven

Publicatiedatum: 10-6-2010 16:20:02

DUIVEN - De politie heeft op donderdagmiddag 10 juni een hennepkwekerij ontruimd in Duiven. Agenten stuitten in een bedrijfspand op een kleine
3000 planten. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat er zich in het pand mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen zij inderdaad een kwekerij aan. De planten en kwekerijapparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Bij onderzoek bleek tevens dat er illegaal stroom was afgetapt. Door het energiebedrijf werd de stroommeter uit het pand gehaald en aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden

026 376 3053