Politie Noord- en Oost Gelderland

1.


Elburg ­ man aangehouden voor vernieling


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 10 juni een 40-jarige man uit Nunspeet aangehouden op de Ellestraat in Elburg wegens vernieling.


De politie kreeg rond 02:00 een melding over de vernieling. Getuigen hadden gezien dat de man enkele ruiten van een woning aan de Ellestraat in Elburg in had gegooid. De politie werd ingelicht en kon de man korte tijd later aanhouden naar aanleiding van een signalement. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.


2.


Ermelo ­ vrouw aangehouden voor diefstal


De politie heeft op woensdagmiddag 9 juni een 70-jarige vrouw uit Ermelo verhoord over een diefstal bij een supermarkt aan de Stationsstraat in Ermelo.


De politie kreeg omstreeks 13.45 uur melding van de winkeldiefstal. Een medewerker had gezien dat de vrouw enkele etenswaren in haar tas had gestopt en de winkel wilde verlaten zonder deze af te rekenen. De vrouw werd hierop staande gehouden. De politie werd ingelicht en heeft de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De vrouw is heengezonden met een boete.


3.


Vaassen ­ diefstal kentekenplaten


In de nacht van woensdag op donderdag 10 juni zijn de kentekenplaten gestolen van een auto die geparkeerd stond aan de Meester Tiemanstraat in Vaassen.


De eigenaar ontdekte de diefstal omstreeks 00.10 uur. Getuigen hadden gezien dat twee onbekende personen de kentekenplaten van de auto ontvreemden. Het kentekennummer is 03-FL-DV. Het signalement van de daders luidt als volgt: twee jongens, tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en een tenger figuur. Beide jongens droegen donkere kleding en een donkere baseball cap. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben contact op nemen via 0900-8844.


4.


Putten ­ diefstal personenauto


Op donderdag 9 juni is een personenauto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Bakkerstraat in Putten gestolen. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd.


De eigenaar had de auto omstreeks 19.00 uur geparkeerd op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Bakkerstraat in Putten. Toen zij een half uur later terug kwam bleek de auto gestolen te zijn. Het gaat om een zwarte Fiat Cinquecento voorzien van kenteken SG-ZD-49. De politie vraagt getuigen die iets gehoord en/of gezien hebben dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, zich te melden via 0900-8844.


5.


Ermelo/ Putten ­ verkeerscontrole


De politie heeft op woensdag 9 juni een verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in Ermelo en Putten. Er zijn in totaal 45 bestuurders bekeurd.


De verkeerscontrole werd gehouden tussen 14.00 uur en 21.00 uur. Tijdens de verkeerscontrole zijn meerdere automobilisten bekeurd voor onder andere niet handsfree bellen, niet dragen van een veiligheidsgordel en voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u waar 60km/u toegestaan is.


Einde Berichten