Politie Noord- en Oost Gelderland


Regio Noord- en Oost-Gelderland


Persbericht Apeldoorn


Apeldoorn ­ aangehouden voor diefstal


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 10 juni een man en een vrouw uit Apeldoorn aangehouden op de Dianalaan in Apeldoorn op verdenking van diefstal.


De politie kreeg omstreeks 05.45 uur melding van de diefstal. Getuigen hadden gezien dat drie onbekende personen diverse spullen, onder meer een tuinslang, wegnamen uit de tuinen van woningen aan de Dianalaan in Apeldoorn. De politie kwam ter plaatse en kon naar aanleiding van het signalement twee verdachten (beide 45 jaar oud) aanhouden. De derde verdachte wist te ontkomen. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn ­ tiener aangehouden voor joyriding


De politie heeft op woensdag 9 juni een 17-jarige jongen uit Deventer aangehouden voor joyriding. De jongen had op 31 mei zonder toestemming de auto van zijn vader meegenomen en veroorzaakte een aanrijding op de Dubbelbeek in Apeldoorn.


De politie kreeg op maandag 31 mei omstreeks 15.00 uur een melding van een verkeersongeval op de Dubbelbeek in Apeldoorn. Een auto was met hoge snelheid tegen een stoeprand aangereden en was hierbij over de kop geslagen. Alle vier inzittenden hadden de plaats van het ongeval verlaten. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij een zwaar beschadigde auto aan. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de 17-jarige bestuurder van de auto. Voor zover bekend is alleen de bestuurder lichtgewond geraakt, hij zou zich nog laten controleren door een arts. De jongen is aangehouden en op het politiebureau verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn ­ winkeldief aangehouden


De politie heeft op donderdag 9 juni een 39-jarige Apeldoorner verhoord over een winkeldiefstal bij een drogisterij aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De man had onder meer geheugenkaarten gestolen.


De politie ontving rond 16.30 uur een melding over de diefstal. Een klant had gezien dat de man goederen in zijn jaszak stopte en lichtte het winkelpersoneel in. Het winkelpersoneel sprak de man hierop aan, waarop de man ontkende en de winkel verliet. De politie werd gealarmeerd en kon de man even later in de omgeving aanhouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en legde daar een bekennende verklaring af. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn ­ diefstal uit auto


Op woensdag 9 juni is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats langs de A50 in de gemeente Apeldoorn. Er is onder meer een laptop buitgemaakt.


De eigenaar parkeerde zijn auto rond 19.00 uur op de parkeerplaats. Toen hij enkele uren later terugkwam bij zijn auto, ontdekte hij dat er een ruit geforceerd was. Er is onder meer een laptop buitgemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek en adviseert om geen waardevolle goederen zichtbaar in de auto achter te laten.


Apeldoorn ­ diefstal uit berging


Tussen dinsdag 1 juni en woensdag 9 juni is er ingebroken in een berging aan de Molenmakershoek in Apeldoorn. Er zijn onder meer tegelsnijders en koperen ketels buitgemaakt.


De diefstal werd woensdagmiddag ontdekt. Men is de berging binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Einde berichten