Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen oP Zoom

Bergen op Zoom , 10-06-2010

Politie houdt verkeerscontroles

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN: De politie hield woensdag tussen 09.45 uur en 16.30 uur een verkeerscontrole in de wijk Meilust. In de Zandstraat werd onder andere op snelheid gecontroleerd. Er werden hierbij geen overtredingen geconstateerd. Wel zijn er 31 weggebruikers bekeurd voor:

21 x niet dragen van de autogordel
5 x niet tonen van rijbewijs op de eerste vordering

1 x niet handsfree bellen tijdens het besturen van een auto
2 x niet kunnen tonen kentekenbewijs
2 x ongeldig rijbewijs

Vanaf 13.30 uur werd gecontroleerd op de Beeklaan in Halsteren. Hier werd een verkeerscontrole gehouden en werden bromfietsen getest door middel van de rollenbank.
Hierbij zijn 10 bekeuringen uitgedeeld voor:

1 x niet kunnen tonen van een kentekenbewijs

1 x niet handsfree bellen tijdens het rijden
4 x niet dragen van de autogordel

1 x rijbewijs niet op eerste vordering tonen

1 x ongeldige APK

2 x overschrijding constructiesnelheid bromfietser

Man aangehouden voor zware mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdagmiddag een verdachte aan voor zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 30-jarige man uit Bergen op Zoom in de hals te hebben gestoken met een kapot glas. Dit gebeurde vorige week woensdag rond 23.00 uur in een horecagelegenheid aan de Antwerpsestraatweg. Het slachtoffer had een discussie met een bekende van hem over openstaande rekeningen. Hierbij stak de dader het slachtoffer met het glas. De man moest met een flinke wond naar het Lievensberg ziekenhuis worden vervoerd. Hier bleek dat de man veel bloed had verloren en hij werd behandeld en ter observatie opgenomen. De 39-jarige verdachte uit Bergen op Zoom werd woensdag na onderzoek van de politie aangehouden op de Kijk in de Pot. Hij is in verzekering gesteld.

Politie en buurtpreventie in actie tegen zwerfvuil

BERGEN OP ZOOM: Woensdag hield het politieteam Bergen - Woensdrecht samen met het buurtpreventieteam een actie ter bestrijding van vervuiling van de Boulevard. Het straatbeeld wordt hier al langere tijd ontsiert door afval wat mensen hier achterlaten. Door de politie en het buurtpreventieteam werden al eerder acties gehouden,
Er werden meerdere bekeuringen uitgeschreven aan mensen die het afval van hun fastfoodmaaltijd op straat achterlieten en niet de moeite namen het in de afvalbak te gooien.
Ook werden de bekeurden alsnog verzocht het afval in de afvalbak te gooien.
De komende periode zullen er meer van deze acties worden gehouden op de Boulevard.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 10-06-2010 16:44 | © Regio Midden en West Brabant |