Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 10-06-2010

Aanhouding voor inbrekerswerktuig en niet kunnen tonen id-bewijs

BREDA: Tijdens surveillance zagen agenten donderdag om 04.30 uur een auto rijden over de Backer en Ruebweg. In de auto zaten drie mannen De politie controleerde de inzittenden en een van de inzittenden kon zich niet legitimeren. Hij is aangehouden. De politie doorzocht de auto en trof een moker aan. Deze is in beslag genomen. De 24-jarige aangehouden Bredanaar die bestuurder was van het voertuig kreeg bekeuringen voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig en voor de twee gladde banden op zijn auto.

Vrouw aangehouden na inrijden op twee mensen

ULVENHOUT: De politie kreeg woensdag rond 20.30 uur melding dat er bij een woning op de Chaamseweg een vrouw op een aantal mensen was ingereden met haar auto. Bij aankomst van de politie hadden de bewoners van het pand de vrouw aangehouden.

De 50-jarige Bredase zou met haar auto de voortuin van een woning in zijn gereden, waar op dat moment de bewoonster en haar zoon stonden. De twee konden ternauwernood opzij springen om een aanrijding te
voorkomen. De auto bleef hierna achter in de voortuin en er waren meerdere goederen in de tuin vernield. De bewoners zouden al langer problemen hebben met de verdachte.

De politie nam de vrouw over en constateerde dat zij vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Op het politiebureau werd de vrouw een ademanalyse afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 890 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en de politie verstuurde een verzoek aan het CBR om de vrouw te testen op haar rijvaardigheid. De auto van de vrouw is in beslag genomen. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt voor bedreiging, vernieling, poging tot doodslag en rijden onder invloed. Ze zal in verzekering worden gesteld.

Tweetal aangehouden met koffer vol gestolen spullen

BREDA: De politie controleerde woensdag rond 18.45 uur twee mannen in het Park Valkenberg. Ze hadden een koffer bij zich. In de koffer zagen ze kledingstukken met labels eraan zitten. Bij controle van de koffer kwamen er ook riemen en portemonnees tevoorschijn. De twee werden aangehouden voor heling. De 22-jarige en 20-jarige Pool zijn
overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Een van de verdachten ging bij zijn aanhouding door het lint en begon met zijn hoofd tegen de binnenzijde van de arrestantenbus te bonken. Hij moest tot bedaren worden gebracht. Een van de verdachten verklaarde dat ze de spullen wilden kopen van een man in het park. Toen de man de politie zag zou hij al hun geld uit hun handen hebben gegrist en zijn
weggerend. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie neemt aangifte op van schennispleging

BREDA: Woensdag kreeg de politie ven na 15.00 uur melding van een schennispleger op het Melkpad. Een 14-jarig meisje fietste over het Melkpad, toen ze een man met ontbloot onderlijf zag staan. De man sprak het meisje aan. Van het 14-jarige meisje is aangifte opgenomen. De politie heeft met meerdere eenheden in de omgeving uitgekeken naar de man, maar geen verdachten meer aangetroffen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 10-06-2010 16:42 | © Regio Midden en West Brabant |