Sint Franciscus Gasthuis


* 10 jun 2010

Deelname aan wervingsactie Donatie on Tour

Op donderdag 10 juni 2010 werkte het Sint Franciscus Gasthuis mee aan de regionale donorwervingsactie Donatie on Tour. De Donatiecommissie van het Erasmus MC nam het initiatief voor deze dag, waarbij het Sint Franciscus Gasthuis en enkele andere ziekenhuizen in de regio aansloten.

Peloton

Rond het middaguur vertrok een peloton fietsers onder leiding van Karen Kruijthof, lid Raad van Bestuur van het Sint Franciscus Gasthuis. Het toepasselijk geklede peloton bestond uit diverse artsen en verpleegkundigen uit het Sint Franciscus Gasthuis en het Erasmus MC, getransplanteerden en een voetballer van Sparta. Gezamenlijk fietsten ze naar een middelbare school in Rotterdam Noord. Daar werd met leerlingen gepraat over orgaandonatie. Na afloop reageerde het peloton: We merkten dat de leerlingen veel belangstelling hadden en bereid waren met ons in gesprek te gaan. Dit leidde tot een erg interessante discussie.

Informatiemarkt

Niet alleen het peloton vroeg aandacht voor orgaandonatie. Tijdens deze bijzondere dag werd een informatiemarkt georganiseerd in de Centrale Hal van het Sint Franciscus Gasthuis. Hier stonden deskundigen klaar om vragen van belangstellenden te beantwoorden en meer informatie te geven over orgaandonatie.