Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost



Samen op stap met de activiteitenbus!

10 juni 2010

Hebt u zin om met anderen op stap te gaan naar een leuke activiteit, bijvoorbeeld de markt, bibliotheek, bingo of samen naar het museum? Bent u 65 jaar of ouder of is vervoer voor u heel lastig? Ga dan samen met anderen op stap met de Activiteitenbus!

De Activiteitenbus rijdt vanaf februari voor de bewoners van Stadsdeel Oost. De Activiteitenbus haalt u thuis op en brengt u uiteraard ook weer terug. Als dat nodig is, gaan er vrijwilligers mee om u te helpen. De Activiteitenbus is een initiatief van de gemeente Amsterdam. Dynamo regelt het programma, de inschrijving en de begeleiding.

U kunt inschrijven op de activiteiten van het programmaoverzicht, maar heeft u zelf leuke ideeën voor een uitstapje dan kunt u ook zelf een voorstel doen. Het programmaoverzicht van de activiteitenbus kunt u hier lezen.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het programma of wilt u zelf een uitstapje organiseren met vrienden, buren en kennissen? Bel of mail naar de activiteitenbus: telefoon (020) 462 0346, activiteitenbus@dynamo-amsterdam.nl.

Als u gebruik wilt maken van de Activiteitenbus houd dan rekening met het volgende:

* U bent in bezit van een Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV)-pas (Stadsmobiel of Connexxion). Heeft u niet zo'n pas dan kunt deze aanvragen bij de WMO helpdesk, tel. 0800 0643.
* De activiteitenbus rijdt als minimaal 4 passagiers zich aanmelden.
* Aangepast vervoer is mogelijk (rolstoel of rollator).
* U mag per rit een reisgenoot meenemen op uw vervoerspas. U geeft bij het boeken van een activiteit aan of er een reisgenoot meereist. De reisgenoot vertrekt wel van hetzelfde adres en betaalt dezelfde bijdrage als u.

* Schrijf zo snel mogelijk in; uiterlijk 7 dagen van tevoren!
* Kosten binnen Amsterdam: EUR 1,- per rit. Kosten buiten Amsterdam: EUR 0,45 opstaptarief + EUR 0,45 per zone. Extra kosten, staan vermeld onder bijzonderheden.

Wij wensen u veel plezier!