Projectorganisatie Maasvlakte 2


100.000ste bezoeker FutureLand eerste gast op nieuwe land Maasvlakte 2

10-06-2010 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, heeft gisteren de 100.000ste bezoeker ontvangen.

Het infocentrum werd 1 mei 2009 in gebruik genomen na een bezoek van Koningin Beatrix. De Canadese familie Brobbel kreeg gisteren als eerste gezin de gelegenheid een kijkje te nemen op het nieuwe land van Maasvlakte 2. "Wat een indrukwekkend project, zomaar nieuw land maken waar eerst zee was.'' Typisch Nederlands, meent Willard Brobbel.

Zien, doen, ervaren
FutureLand staat op de rand van de huidige Maasvlakte en biedt een prachtig uitzicht op zee en Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Zien, doen en ervaren, dat is wat in FutureLand centraal staat. Op een oppervlakte van 1.800 vierkante meter kunnen jong en oud zich laten informeren over de uitbreiding van de Rotterdamse haven en alle aspecten die bij dit imposante project komen kijken. "Dat we na ongeveer een jaar na de opening al de 100.000ste bezoeker mogen ontvangen, is natuurlijk iets waar we enorm trots op zijn," zegt Ronald Paul, directeur Projectorganisatie Maasvlakte 2 van het Havenbedrijf Rotterdam. "Het is ontzettend leuk om te zien hoeveel belangstelling er voor ons project is. Met excursies naar het nieuwe land hopen we het straks nog een stukje dichter bij de mensen te kunnen brengen."

Overdonderd
Veehouder Willard Brobbel (25), zijn vrouw Teresa (21) en hun acht maanden oude zoon Riley zijn op familiebezoek in Nederland. Willard wilde gisteren zijn vrouw de haven van Rotterdam laten zien, die op hem zo'n indruk heeft gemaakt een aantal jaren geleden. Het bezoek aan FutureLand was toeval. Groot was hun enthousiasme om als eerste privé-personen het nieuw opgespoten land te bezoeken. "We zijn in Canada best wat gewend, maar de afmeting van dit nieuwe stuk land in zee overdondert mij echt", aldus Willard.
Zelf bezoeken
Wie nieuwsgierig is naar FutureLand kan zelf een kijkje komen nemen. Het interactieve informatiecentrum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het informatiecentrum is voor individuele bezoekers gratis toegankelijk. De instaprondleiding start iedere zondag om 12.00 uur. Voor groepen kan een rondleiding geboekt worden. Het VIP Deck op de tweede verdieping biedt een unieke vergader- en receptielocatie voor zakelijke aangelegenheden. FutureLand organiseert ook regelmatig activiteiten en exposities. Kijk op www.futureland.nl voor meer informatie en het actuele programma.