Filmpjes Bètacanon overhandigd aan Robbert Dijkgraaf

10/06/2010 17:06

Platform Bèta Techniek

Op donderdag 10 juni 2010 ontvingen Robbert Dijkgraaf (links), president KNAW, en Geerle van der Wijk (tweede van links), projectmanager bij Teleac de dvd van de Bètacanon-filmpjes. Ze kregen de dvd uit handen van Rolf Schreuder (derde van links, Platform Bèta Techniek) en Gerard Jacobs (meest rechts, Jet-Net). Dat gebeurde tijdens de Universum/jet-Net Docentendag voor bètadocenten in het voortgezet onderwijs te Zutphen.

In 2007 stelde een commissie van 8 hoogleraren een lijst vijftig 'onderwerpen' gepresenteerd die iedere Nederlander van de exacte wetenschappen en techniek zou moeten weten. De commissie werd voorgezeten door Robbert Dijkgraaf, en onder andere Ronald Plasterk, Sander Bais en Bas Haring.

De Bètacanon is nu verfilmd in 50 clips. De serie is bedoeld om een jong publiek aan te spreken en te prikkelen om meer te willen weten. Michiel Huisman, Waldemar Torenstra en jongeren zelf de Bètacanon onderwerpen. Dijkgraaf: "Het is weer een stuk gereedschap voor de docent om jongeren te informeren en te inspireren voor de natuurwetenschappen".

De Bètacanon clips zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen het Platform Bèta Techniek, Teleac, de Volkskrant en de commissie-Dijkgraaf. Een groot team van jonge wetenschappers en jonge beeldend vormgevers hebben gezorgd voor deze serie. Hij verschijnt vanaf juni 2010 onder andere op de wetenschapsportal van de publieke omroep: Wetenschap24.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.platformbetatechniek.nl/?pid=16&rd=134

http://www.deltapunt.nl/