Tom Coronel

10 Juni 2010
Spyker Squadron optimistisch na eerste kwalificatie

Spyker Squadron is optimistisch na de eerste kwalificatie dag op Le Mans. Het team zette weliswaar een 14e tijd neer tijdens de officiële kwalificatie, maar het team is er van overtuigd dat er qua positie meer in had gezeten. "In de vrije training reden we een tijd die 4 seconden sneller was. Tussen de vrije training en de kwalificatie hebben de engineers een aanpassing gedaan in de versnellingsbak. Hierdoor verloren we wat tijd aan het begin van de sessie. Dit zorgde er ook voor dat we er geen superronde voor de kwalificatie uit konden persen. Ik denk dat we zeker rond de 6e positie hadden gezeten. Maar goed, dit is Le Mans, de race duurt 24 uur, dus de kwalificatie doet er niet echt toe. We weten in ieder geval waar we staan. We hebben een goed team, zowel qua rijders als qua engineers, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt in de race", aldus Tom.

Vandaag wordt de tweede kwalificatie sessie verreden. Aangezien het vandaag flink geregend heeft is het niet waarschijnlijk dat de tijden van gisteren verbeterd worden. Het Spyker Squadron zal zich ook gaan richten op de race setup. "De auto is nu in race trim, dat geldt met name voor de ophanging. We moeten wat onderdelen inrijden voor de race en daarnaast moet Peter Dumbreck zijn drie verplichte kwalificatie rondjes in het donker nog rijden", aldus Tom Coronel.

De 24 uurs race van Le Mans is op internet te volgen via www.lemans.org en wordt door Eurosport integraal uitgezonden. Het Spyker Squadron geeft de laatste inside updates direct door via Twitter.