Gemeente Amsterdam, stadsdeel nieuwwest


Amsterdam-Dakar
10 juni 2010

---

Bewoners fietsen afstand Amsterdam-Dakar

10 juni 2010
Dinsdag 8 juni ontving mevrouw Nazha Chouaïby de hoofdprijs van de actie 'Met belgerinkel naar de winkel', een actie voor het bevorderen van fietsen en een beter milieu.

De actie die bewoners stimuleert vaker boodschappen met de fiets te doen liep van 24 april tot en met 29 mei. Bewoners die op de fiets boodschappen deden ontvingen bij de winkeliers een stempel. Met een volle spaarkaart maakten zij kans op een prijs. De hoofdprijs, een fiets, werd beschikbaar gesteld door de heer Nick Camphens van Pearle Opticiens op het Osdorpplein.

De winnaars van de andere prijzen zijn inmiddels op de hoogte gesteld. In totaal werden 338 volle spaarkaarten ingeleverd. Dit komt neer op 3380 fietsritjes van gemiddeld twee kilometer. Op deze manier hebben de bewoners 6760 kilometer gefietst, een afstand die gelijk is aan de route Amsterdam-Dakar. Stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Milieu): 'De deelnemers hebben hiermee ruim een ton CO2 uitstoot vermeden. We doen er alles aan om onze bewoners op de fiets te krijgen. Fietsen is gezond en bovendien milieuvriendelijk. "'

Portefeuillehouder Paulus de Wilt

---