Ingezonden persbericht

Persbericht 22.04.2010

Parade 's-Hertogenbosch in juni decor voor grootste expo ooit
42 kunstenaars presenteren werk voor 30 jaar Liliane Fonds

Van 10 t/m 27 juni is de Bossche Parade aan de voet van de Sint Janskathedraal het decor van de Liliane Beelden Parade. 42 kunstenaars uit binnen- en buitenland en ambassadeur van het Liliane Fonds Monique Velzeboer presenteren hun werk met als centraal thema 'het kind'. Tiny Sanders, voorzitter Stichting Evenementen Liliane Fonds: "Deze kunstexpositie in de buitenlucht is één van de grootste van Nederland en vindt plaats in het kader van het 30-jarig bestaan van het Liliane Fonds." In het jubileumjaar 2010 wil de stichting, gevestigd in 's-Hertogenbosch, een recordaantal van 100.000 kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden helpen. Alles onder het motto MEEDOEN.

Unieke buitenexpo
De Liliane Beelden Parade, vanaf 11 juni dagelijks gratis open voor publiek, is een van de grootste buitenexposities ooit gehouden in Nederland. Joris van Loon van Gallery Van Loon & Simons en Astrid Rakhorst van Interart Beeldentuin vertellen: "De Liliane Beelden Parade belooft een unieke expositie te worden, geheel in Italiaanse sferen. Met bijna 200 beelden één van de grootste exposities in de buitenlucht. We brengen werk van fameuze kunstenaars zoals David Begbie, Przemyslaw Lasak, Carlos Mata en Franz Josef Vanck." Samen met Interart Beeldentuin is Van Loon & Simons verant-woordelijk voor de inhoudelijke invulling van de tentoonstelling. "Met de Liliane Beelden Parade vragen we aandacht voor het Liliane Fonds. Daarom hebben de kunstenaars de opdracht gekregen in hun werk het thema 'kind' te verbeelden. Dat heeft geresulteerd in een unieke samenstelling van sculp-turen uit materialen zoals brons, keramiek, steen, metaal en glas. De expositie vindt plaats tegen een decor van Italiaanse tuinen." Een aanzienlijk deel van de verkoopopbrengst gaat naar het Liliane Fonds. Naast het plein 'Parade' maakt ook het Theater aan de Parade onderdeel uit van de expositie.

100.000 kinderen
Het uiteindelijke doel van het Liliane Fonds: vanaf dit jubileumjaar minimaal 100.000 kinderen jaarlijks kunnen laten revalideren. Want dat is waar het fonds dagelijks aan werkt. Jongeren en kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden de kans geven weer mee te doen. Meedoen in het gezin, op school en in de gemeenschap. Zo openen we de wereld voor kinderen met een handicap. Op dit moment ondersteunt het Liliane Fonds jaarlijks zo'n 88.000 kinderen. Met o.m. de speciale business night "Beelden, Business & Bambini" op 17 juni, de ladies night "la Notte della Bella Donna" op 23 juni en natuurlijk de werving van donateurs tijdens reguliere openingsdagen hoopt het fonds die 100.000 te gaan halen.

Deelnemende kunstenaars
Tijdens de Liliane Beelden Parade is werk van de volgende bekende nationale en internationale kunstenaars te bewonderen: David Begbie, Michael Behrens, Stanislaw Jan Borowski, Antoinette Briët, Afro Celotto, Paul Ceulemans, René Donders, Bea van Dorpe, Irenee Duriez, Bruno Feger, Jon Gardella, Rietje Geurts, Jan de Graaf, Pépé Grégoire, Hans Grootswagers, Evert van Hemert, Bart van Hoek, Erik Kierkels, Tjikkie Kreuger, Przemyzslaw Lasak, Renée van Leusden, Riky van Lint, Sabine Lintzen, Theo Mackaay, Hans Peter Mader, Roos Mannaerts, Carlos Mata, Lara Mezzapelle, Philip Morel, Angelo Moyano, Mieke Oldenburg, Guido van Ophoven, Michel van Overbeeke, Richard Price, Hans Reijnders, Ida de Roy, Sjaak Smetsers, Martijn Soontiens, Franz Josef Vanck, Leon Veerman, Joris Verdonkschot, Karin van de Walle, Johnny Werkbrouck en Antoon van Wijk. Daarnaast toont ambassadeur van het fonds Monique Velzeboer haar werk.

Voor meer info zie vanaf 30 april: www.lilianebeeldenparade.nl

De Liliane Beelden Parade wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen Liliane Fonds, Gallery Van Loon & Simons, Interart Beeldentuin en Artishock (conceptbedenker). Hoofdsponsor is Rabobank.

Overig programma: business en ladies night
De Liliane Beelden Parade is vanaf 11 juni (op 10 juni vindt de perspreview en officiële opening plaats) dagelijks geopend voor publiek van 11.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast is er een tweetal speciale avonden: 'Beelden, Business & Bambini' (business night) en 'la Notte della Bella Donna' (ladies night).

"Met de business night en ladies night hopen we samen met het bedrijfsleven zoveel mogelijk kinderen te helpen. Het is ontmoeten en meedoen in een sfeervolle ambiance. Samen zorgen we ervoor dat we 100.000 kinderen kunnen helpen!" aldus Tiny Sanders, voorzitter Stichting Evenementen Liliane Fonds. "Het programma biedt een heerlijke avond op niveau waarin kunst, netwerken, meedoen en genieten gecombineerd worden. Een niet te missen ervaring."

Donderdag 17 juni vormt de Parade in 's-Hertogenbosch het kloppend hart van zakelijk Nederland. Ondernemers, topsporters, managers, topbestuurders zijn van harte welkom. Op woensdag 23 juni is er een avond speciaal voor de vrouwelijke top van Nederland, maar natuurlijk ook voor de partners van de druk bezette mannelijke ondernemerstop.

Deelname aan de business night of ladies night levert direct een concrete bijdrage aan de revalidatie van een kind in een ontwikkelingsland. Want van iedere deelnamebijdrage à E 175,- ex. BTW gaat

E 130,- rechtstreeks naar het Liliane Fonds. Deelnemers worden hiermee donateur en helpen 1 kind bij zijn/haar revalidatie. Van het overige bedrag wordt een mooi avondprogramma samengesteld. Aanmelden via info@lilianebeeldenparade.nl.