Ingezonden persbericht

Persbericht / 20.05.2010

PopHotSpot Zomerfestival in Den Haag trapt af op woensdag 9 juni
Line-up van langdurend gratis festival nu compleet!

Den Haag, 20 mei 2010 - Tijdens het PopHotSpot Zomerfestival in Den Haag dribbelt de programmering tussen het wereldkampioenschap voetbal door en verrast menig muziekliefhebber en gezelligheidszoeker met een indrukwekkende serie gratis live concerten van binnen- en buitenlandse artiesten. Het festival op de Haagse Grote Markt, dat start op woensdag 9 juni aanstaande, mag uniek worden genoemd vanwege de lange duur van drie weken én het feit dat alle optredens voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Bovendien heerst er in deze periode een geweldige sfeer op het gezelligste plein van de Hofstad!

De line-up van het PopHotSpot Zomerfestival is deze week compleet gemaakt en laat weer een zeer uiteenlopend en kwalitatief hoogstaand palet aan artiesten zien. Zo staan Bart Peeters (BE), Meshell Ndegeocello (USA), Carel Kraayenhof Sexteto Canyengue, George Kooymans & Frank Carillo, Wouter Hamel, Amsterdam Klezmer Band, The Toasters (USA), Woost, El Pino & The Volunteers, Wicked Jazz Sounds Band en vele anderen op het affiche!

Festivalhighlights!
De aftrap van het langstdurende Nederlandse gratis buitenfestival vindt plaats op woensdag 9 juni aanstaande, met een Warming Up van The Hague Jazz! Hier kan genoten worden van Meshell Ndegeocello, één van de meest gewaardeerde vrouwelijke muzikanten ter wereld. Deze Amerikaanse singer-songwriter, rapper, bassist en multi-instrumentalist was tien keer genomineerd voor een Grammy. In haar muziek legt ze verbanden tussen diverse stijlen, waaronder funk, soul, hip hop, reggae, R&B, rock en jazz. Verder staan die dag Wicked Jazz Sounds Band en Sven Hammond Soul op het podium.

Kwaliteitspop van vaderlandse bodem zal op donderdag 10 juni de Grote Markt betoveren, met optredens van Woost en El Pino & The Volunteers.

Op vrijdag 18 juni gaat opzwepende ska langzaam over in laidback reggae. De avond begint hard en snel met een show van The Toasters, die de PopHotSpot zal veranderen in een dampend ska-feest. Maar hoe verder de avond vordert, hoe heter het wordt. Saxofonist Tommy Tornado zet de relaxende lijn in en A Tribute 2 Bob Marley zal de avond in een zwoele sfeer laten eindigen.

In het kader van Zenith Festival 2010 vindt op zondag 20 juni een uniek gehoorstrelend programma plaats. Een smaakmakende mix van klassieke muziek, cross-overs en een daverend jazz optreden van Wouter Hamel, samen met een keur aan klassieke musici. Niet te missen!

Op zaterdag 26 juni wordt het PopHotSpot Zomerfestival afgesloten met diverse optredens in het kader van Haags Pop Podium Live en als uitsmijter een show van George Kooymans en Frank Carillo.

Uiteraard zijn hier niet alle festivaldagen uitgelicht en speelt er nog véél meer moois tijdens PopHotSpot Zomerfestival. Het volledige programma is te zien in onderstaand programmaoverzicht en op www.pophotspot.nl.

Programmaoverzicht PopHotSpot Zomerfestival 2010

Woensdag 9 juni 2010 / 19.00 - 23.00 uur
The Hague Jazz Warming Up
Line up: Meshell Ndegeocello (USA) Sven Hammond Soul Wicked Jazz Sounds Band

Donderdag 10 juni 2010 / 21.00 - 23.00 uur
Line up: Woost El Pino & The Volunteers

Vrijdag 11 juni 2010 / 19.00 - 23.00 uur
XStage met o.a. Pam Feather

Zaterdag 12 juni 2010 / aanvangstijd TBA
Carel Kraayenhof Sexteto Canyengue
Theaters Diligentia & PePijn Preview: vijf stand-up comedy acts

Zondag 13 juni 2010 / 13.00 - 20.00 uur
Musicon presents:
North Sea Jam - International Breakdance Battle

Donderdag 17 juni 2010 / 18.30 - 23.00 uur
ShoppingNight
Line up: Amsterdam Klezmer Band Bart Peeters (BE)

Vrijdag 18 juni 2010 / 18.00 - 23.00 uur
Skanking Around The Tramtunnel
Line up: The Toasters (USA) Tommy Tornado A Tribute 2 Bob Marley

Zondag 20 juni 2010 / 13.00 - 18.00 uur
Zenith Festival Preview met o.a. Wouter Hamel

Vrijdag 25 juni 2010 / 16.00 - 23.00 uur
Big Texas BBQ Party
Line up: Blue Grass Boogiemen Ranch House Favorites Ragmob Cum Agains

Zaterd ag 26 juni 2010 / 14.00 - 23.00
Haags Pop Podium Live
Line up: Capisce? (singer/songwriter) The Mrs. (pop/rock) Slau (Nederlandstalige americana) Novembers Dream (jazzy pop) Femke Japing Band (singer/songwriter - pop/rock) Vuigtuig (zeemansliederen) Pravini (Hindoestaanse soul/r&b) Levi Silvanie (Antilliaanse pop)
Parkpop Preview: George Kooymans & Frank Carillo

Over The Hague Festivals 2010

PopHotSpot Zomerfestival is één van de evenementen tijdens The Hague Festivals 2010. De leukste drie weken van het jaar beleef je van 10 tot en met 27 juni in Den Haag. Feel free to celebrate! // thehaguefestivals.com.

Noot voor redactie,