Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Gouden Facturen uitgereikt tijdens succesvol Factuurcongres
UnifiedPost, BCT, AcceptEmail en DigitaleFactuur winnaars van editie 2010

Arnhem, 10 juni 2010 - Aan vier praktijkvoorbeelden rondom e-factureren zijn afgelopen maandag in het Evoluon de Gouden Facturen toegekend. Negen organisaties, verdeeld over vier categorieën, presenteerden in Eindhoven hun praktijkvoorbeeld aan ruim vierhonderd aanwezigen tijdens de derde editie van het Factuurcongres. De jury trok zich na de presentaties terug om alle nominaties uitvoerig te beoordelen en benoemde de volgende praktijkvoorbeelden tot winnaars:

B2B e-Factureren
UnifiedPost werd met de case Belgian Travel Network geroemd voor het feit dat het mogelijk is voor zowel touroperators, reisburo's aan te haken bij dit platform en dat rekening gehouden is met boekhouders en milieuaspecten.
B2C e-Factureren
AcceptEmail won met de case Tele2 een Gouden Factuur door onder meer de gebruiksvriendelijke integratie van presentatie en betaling, die geleid heeft tot snellere betaling bij klanten van Tele2.
B2B Factuurautomatisering
Het sterke punt van BCT Partners For Value met de case Gemeente Ede was volgens de jury het multichannel platform waarmee via meerdere kanalen en formaten facturen kunnen worden ontvangen.
Online Factureren
DigitaleFactuur heeft met de case Kickin It Sports goed vanuit de wensen van de MKB'er gedacht en de facturatie grotendeels ontzorgd.
AcceptEmail ontving bovendien de Publieksprijs uit handen van Juryvoorzitter Stef Spaan (GS1 Nederland). De jury bestond verder uit Paul Oude Luttighuis (Novay) en Jan Kloeze (VIP/Doc). Nieuw dit jaar was de categorie Online Factureren, vanwege de grote toename van online dienstverleners rond e-factureren.

De Gouden Facturen zijn in 2008 ingesteld om aandacht en waardering te schenken aan de best practices op het gebied van e-factureren en geautomatiseerde factuurverwerking en worden jaarlijks uitgereikt tijdens het Factuurcongres.
.
Het Factuurcongres bood dit jaar naast de Gouden Facturen ook een informatiemarkt met 28 exposanten, negen parallelsessies en de Factuurmonitor 2010. Ook werd het Keurmerk E-factureren officieel uitgereikt aan de eerste dertig partijen en was er een plenair programma met een informatief aanbod over de stand van zaken omtrent e-factureren en geautomatiseerde factuurverwerking.