Bastian & Visser implementeert Dias van UNIT4
~ Met software van UNIT4 kan assurantiekantoor werken met volmacht kantoren en agenten ~

Sliedrecht, 10 juni 2010 ­ Assurantiekantoor Bastian & Visser gaat naast het Èfdécé pakket gebruik maken van het softwarepakket Dias van UNIT4. Deze geïntegreerde totaaloplossing voor assurantiën, CRM en advies zal Bastian & Visser ondersteunen in de groei die het kantoor op dit moment doormaakt.

Bastian & Visser is actief in de bemiddeling van schade- levensverzekeringen en hypotheken. Deze financiële dienstverlener heeft het afgelopen jaar een grote stap gemaakt door onder andere oude intermediair portefeuilles van diverse verzekeraars over te nemen. Het beheer van deze maatschappij portefeuilles wordt nu actief door Bastian & Visser uitgevoerd. In totaal gaat het om ongeveer 55.000 polissen.

De organisatie van Bastian & Visser moest aangepast worden aan de groei die het kantoor hierdoor maakte. Naast de uitbreiding van het personeel - inmiddels meer dan zestig medewerkers ­ en het starten van een volmacht is ook de IT-omgeving aangepast. Hiervoor heeft Bastian & Visser gekozen voor een centrale volmachtorganisatie met agenten. Bastian & Visser werkte voorheen op alle vier de vestigingen met een ander programma. Met de geïntegreerde totaaloplossing van Dias, CRM en Èfdécé kan er nu in de volmacht op een efficiënte en effectieve manier gewerkt worden. Daarnaast beschikt Bastian & Visser nu over een koppeling met Outlook en de UNIT4-producten Èfdécé en Multivers.

Ruud Visser, die samen met Peter Bastian de directie vormt van het bedrijf: "Er is geïnvesteerd in een goede voorbereiding die zijn vruchten heeft afgeworpen. De conversie is naar onze volle tevredenheid verlopen. Het is nu zaak voor ons om met het pakket te leren werken en het zodanig in te richten dat met een goede workflow efficiënter kan worden gewerkt. Dit moet leiden tot kostenreductie en terugverdiencapaciteit. Ondersteuning door Dias op de achtergrond blijft bij dat proces van essentieel belang."

Fred Lingg, directeur UNIT4 Financiële Intermediairs: "Bij deze volmachtuitdaging bleek maar weer eens dat een goed begin het halve werk is. Het is mooi om te zien hoe wij samen met Bastian & Visser van deze conversie een groot succes hebben gemaakt."

Dias is inmiddels volledig operationeel: meer dan 100.000 polissen en 75.000 relaties zijn geconverteerd.